Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΡΟΥ

Δήμαρχος Βόλου

«Ενημερώθηκα διεξοδικά από τον βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ κ. Νίκο Γκατζή και τα τοπικά στελέχη του κόμματος κ.κ. Απ. Νάνο και Απ. Παππά για την προώθηση από την Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης προς την Ολομέλεια ενός σχεδίου απόφασης με απόψεις ιδιαίτερα επικίνδυνες και απαράδεκτες.

Θεωρώ πως είναι αδιανόητο - όπως πιστεύω και κάθε Ελληνας - σήμερα, στον 21ο αιώνα, που, μετά από αιματηρούς αγώνες των λαών, η Δημοκρατία έχει εδραιωθεί στις ευρωπαϊκές χώρες, να γίνεται μία προσπάθεια αφανισμού μιας πολιτικής ιδεολογίας, πιθανότατα μέσω της χρήσης πρακτικών χυδαίας κατασυκοφάντησης.

Ανεξαρτήτως του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκει ο καθένας, είναι υποχρέωση όλων μας να καταδικάσουμε τέτοιου είδους πρακτικές και μεθοδεύσεις και είναι προς τιμήν των δύο Ελλήνων βουλευτών κ.κ. Μεϊμαράκη και Πάγκαλου που καταψήφισαν την έκθεση στην Επιτροπή.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως η Δημοκρατία μας, που έχει ως βάση της τον πλουραλισμό, δεν μπορεί να καταλυθεί από τη διατύπωση διαφορετικής άποψης. Μπορεί, όμως, να απειληθεί εάν πολίτες και πολιτικοί επιτρέψουν να ριζωθούν αντιλήψεις κατάργησης της ιστορικής μνήμης και καταδίκης του διαφορετικού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ