Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας

«Δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Τα σχέδιά τους τα επεξεργάζονται εδώ και πολύ καιρό πριν και ο στόχος τους είναι σαφής.

Στόχος τους το εργατικό λαϊκό κίνημα και ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τις δημοκρατικές ελευθερίες που οι λαοί κατέκτησαν πληρώνοντάς τες με το αίμα τους και με τη θυσία εκατομμυρίων δημοκρατών και κομμουνιστών αγωνιστών. Μιλάμε για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που επεξεργάστηκαν τα επιτελεία του Συμβουλίου της Ευρώπης και που με περίσσιο θράσος, χωρίς καθόλου ντροπή, μέσα απ' αυτό το κατάπτυστο κείμενο γίνεται προσπάθεια να εξισώσουν την κομμουνιστική ιδεολογία και το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, με το ναζισμό και το φασισμό που τόσα δεινά έφεραν στην ανθρωπότητα.

Από χρόνια τώρα έχει ξεκινήσει και επιχειρείται η παραχάραξη και πλαστογράφηση της Ιστορίας ξεκινώντας από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και που χωρίς την προσφορά της Σοβιετικής Ενωσης, που σήκωσε και το κύριο βάρος του αγώνα, αυτή η νίκη θα ήταν αδύνατη.

Οι λαοί όμως και μνήμη έχουν και γνώση και γνωρίζουν πολύ καλά, πως όπως τότε έτσι και τώρα, στο στόχαστρο του βάρβαρου και απάνθρωπου ιμπεριαλισμού πρώτα μπήκαν οι κομμουνιστές, για να ακολουθήσουν μετά οι διώξεις ενάντια σε κάθε δημοκράτη, σε κάθε αγωνιστή, σε κάθε τίμιο άνθρωπο που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή, για έναν καλύτερο κόσμο. Γνωρίζουν οι λαοί, πως χωρίς την προσφορά του αγώνα και τη θυσία των κομμουνιστών, που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της αντίστασης ενάντια στο ναζισμό, αυτή η νίκη θα ήταν αδύνατη. Οπως επίσης γνωρίζουν οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου την προσφορά του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε τον περασμένο αιώνα στις κατακτήσεις που είχαμε, όπως στο 8ωρο, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες και τόσα άλλα κοινωνικά αγαθά που είχαμε. Μετά την ανατροπή του σοσιαλιστικού στρατοπέδου επιχειρείται η πλήρης αφαίρεση όλων των δικαιωμάτων που κατακτήσαμε με τον αγώνα μας και το αίμα μας.

Εμείς οι εργάτες όλου του κόσμου γνωρίζουμε πολύ καλά, πως χωρίς την ταξική πάλη είναι αδύνατη η κίνηση της Ιστορίας προς τα εμπρός, προς ένα καλύτερο αύριο, προς την έφοδό μας προς τον ουρανό.

Και επειδή ακριβώς εμείς γνωρίζουμε και θυμόμαστε, αυτός είναι και ο στόχος τους. Το μυαλό μας. Θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε, να μας αποδυναμώσουνε, να μας αφαιρέσουνε κάθε ίχνος αντίστασης που διαθέτουμε. Θα τους το επιτρέψουμε;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ