Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Αναγκαιότητα η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διαδικασίες

Τις «θετικές δυνατότητες που παρέχει στη χώρα μας» η συμμετοχή της δραχμής στη ζώνη του ΕΥΡΩ, προτάσσει ο Συνασπισμός στην ανακοίνωσή του για την επικύρωση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της απόφασης για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Τα δεινά που επιφυλάσσει η εξέλιξη αυτή για τον ελληνικό λαό ο ΣΥΝ εύσχημα και κομψά τα περιγράφει ως εξής: «Η Ελλάδα θα βρεθεί κάτω από πιο πιεστικές συνθήκες». Και συνεχίζει - επιχειρώντας να πείσει ότι οι κίνδυνοι είναι μεν υπαρκτοί αλλά αποτρέψιμοι, αν ακολουθηθεί μια άλλη πολιτική, χωρίς να εξηγεί τι είδους και αν υπάρχουν περιθώρια άσκησής της - τονίζοντας: «γι' αυτό είναι ανάγκη να μη συνεχιστεί η μέχρι σήμερα πολιτική των μονόπλευρων θυσιών».

Και η ανακοίνωση κλείνει όπως ακριβώς άρχισε, προβάλλοντας την αναγκαιότητα - κατά τον ΣΥΝ - συμμετοχής της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διαδικασίες. Τονίζεται συγκεκριμένα πως «η Ελλάδα πρέπει να είναι μέσα σε όλες τις ευρωπαϊκές διαδικασίες» και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ΣΥΝ καλεί τους λαούς να μετατρέψουν σε υπόθεση της πάλης τους την ΕΕ των μονοπωλίων, να παλέψουν για μια «ενωμένη Ευρώπη, με διαφορετική αρχιτεκτονική»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ