Τετάρτη 15 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
«Επιτυχημένη» επίσκεψη στη Λιβύη

Επιτυχή χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τη διήμερη επίσκεψή του στη Λιβύη, όπου, εκτός των άλλων, συναντήθηκε με τον Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δε διευκρίνισε όμως αν η επιτυχία του ταξιδιού έγκειται στην προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και των συγκεκριμένων επιχειρηματιών που τον συνόδευαν στη Λιβύη.

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματά της επίσκεψής του στη Λιβύη - σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους εν πτήσει προς την Αθήνα - ο Κ. Παπούλιας είπε ότι ενδεικτικό του καλού κλίματος που επικράτησε στη συνάντησή του με τον Λίβυο ηγέτη είναι το γεγονός ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) κιόλας ο Μουαμάρ Καντάφι θα δεχτεί τον πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα του, ώστε να συζητήσουν ειδικότερα επί των θεμάτων που απασχόλησαν τους δύο κατά τη χτεσινοβραδινή συνάντησή τους. «Το ίδιο θα πράξω και εγώ σύντομα με τον Λίβυο πρέσβη στην Αθήνα», είπε ο Πρόεδρος προς τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν, ενώ αποκάλυψε ότι απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Μουαμάρ Καντάφι να επισκεφθεί την Αθήνα.

Ο ίδιος ο Κ. Παπαούλιας σε δήλωσή του στη λιβυκή τηλεόραση χαρακτήρισε τις σχέσεις των δύο χωρών «ανέκαθεν φιλικές».

Η προχτεσινοβραδινή συνάντηση του Ελληνα Προέδρου και της συνοδείας του με τον Λίβυο ηγέτη έγινε υπό ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αλλά δηλώσεις δεν έγιναν.

Οσον αφορά στα πρακτικά αποτελέσματα της επίσκεψης, σημειώνεται ότι χτες ο υπουργός Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψαν συμφωνίες - πλαίσιο με τη Λιβύη στο Μορφωτικό και τον Τουριστικό Τομέα.

Χτες το πρωί, ο Κ. Παπούλιας συνοδευόμενος από τα μέλη της ελληνικής αποστολής, επισκέφθηκε το σπίτι του Μουαμάρ Καντάφι, το οποίο είχαν βομβαρδίσει στις 14 Απρίλη του 1986 αμερικανικά αεροσκάφη. Κατά το βομβαρδισμό εκείνον είχαν σκοτωθεί πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων μία από τις κόρες του Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος κατάφερε τότε να διαφύγει. «Τέτοιες απάνθρωπες πράξεις είναι καταδικαστέες στη συνείδηση των λαών και χαρακτηρίζουν ανεξίτηλα τους πρωταγωνιστές τους», σημείωσε στο βιβλίο εντυπώσεων ο Κ. Παπούλιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ