Τετάρτη 15 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Δικαίωση» πολιτικής μέσω Βρυξελλών...

Ο πρωθυπουργός αποσιώπησε ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας, που εγκρίθηκε από την Κομισιόν, αποτελεί «εγγύηση» για την ένταση της ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης τα επόμενα χρόνια

Να «δικαιώσει» το μονόδρομο και την «αποτελεσματικότητα» της πολιτικής που εφαρμόζει επιχείρησε ανεπιτυχώς ο Κ. Καραμανλής, εκμεταλλευόμενος τα εύσημα της Κομισιόν για το Πρόγραμμα Σταθερότητας που εγκρίθηκε χτες στις Βρυξέλλες.

Αποσιωπώντας το γεγονός ότι τα «μπράβο» της Κομισιόν οφείλονται στο ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι μπούσουλας μιας ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης για τα επόμενα χρόνια, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να καλλιεργήσει την εικόνα ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι «ορθή» και «αποδίδει καρπούς», χωρίς βέβαια να διευκρινίσει για ποιους. Προφανής επιδίωξη του πρωθυπουργού ήταν να παρατείνει την ανοχή στην πολιτική του και να καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις για το μέλλον, υποσχόμενος «ένα σίγουρο και καλύτερο αύριο για όλους».

Στη δήλωση που έκανε κατά τη διάρκεια των βραδινών τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων, όπως το συνηθίζει τελευταία, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση του Προγράμματος Σταθερότητας, επιχειρώντας να μετατρέψει τα εύσημα της Κομισιόν σε... λαϊκή υποστήριξη της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Εμφάνισε ως σημαντικό ζήτημα την «αξιοπιστία» που χαίρει η πολιτική της κυβέρνησης στην ΕΕ και καυχήθηκε για τη μείωση του ελλείμματος από το 6,6% που το παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ στο 4,3% το 2005 και κάτω από το 3% στο τέλος του 2006. «Ξέχασε» όμως να αναφέρει ποιοι και πώς πλήρωσαν - χωρίς μάλιστα να φταίνε στο ελάχιστο - για αυτό το «επίτευγμα» της κυβέρνησης.

«Αναγνωρίζεται ότι με τη συνεπή εφαρμογή των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που δρομολογήσαμε ο στόχος θα επιτευχθεί χωρίς λήψη πρόσθετων μέτρων. Η επιλογή της ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής δικαιώνεται», τόνισε περιχαρής ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος προσπάθησε από την άλλη να πείσει ότι τους καρπούς της πολιτικής «θα» τους γευτούν και οι οικονομικά ασθενέστεροι.

«Ακολουθήσαμε μια στρατηγική που αποδίδει καρπούς. Και οι καρποί αυτοί δεν είναι μόνον αριθμοί στο βιβλίο του επόμενου προϋπολογισμού. Είναι η δικαίωση των κόπων όλων εσάς που πιστέψατε πως μπορούν να νοικοκυρευτούν τα δημόσια οικονομικά», είπε χαρακτηριστικά, υπερασπιζόμενος ταυτόχρονα το μονόδρομο της πολιτικής του. «Μόνο με το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών μπορεί να αναπτυχθεί ανταγωνιστικά η ελληνική οικονομία. Μόνον έτσι θα δημιουργήσουμε τις σταθερές βάσεις για ένα περιβάλλον κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας για όλους», κατέληξε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Αλογοσκούφης και ο κ. Καραμανλής ανέβασαν τεχνητά και με αποκλειστικά δική τους ευθύνη το έλλειμμα και τώρα πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός που το μείωσαν, γιατί δεν είχαν ολυμπιακές δαπάνες και περιέκοψαν δραματικά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε βάρος της περιφέρειας, σε βάρος της ανάπτυξης, σε βάρος των πολιτών».

Ο ίδιος απέδωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός στη «δήθεν απογραφή Αλογοσκούφη - Καραμανλή» και πρόσθεσε ότι με την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες «δε φαίνεται να έχει επαφή ο κ. Καραμανλής», αφού «η υποτίθεται "ήπια προσαρμογή του" σημαίνει καθόλου ήπια ανεργία, ακρίβεια, λιτότητα και περιορισμό των εισοδημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ