Τετάρτη 15 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Θέλουν την εκπαίδευση επιχείρηση»

Περιοδεία σε σχολεία της Γκράβας, πραγματοποίησε προχτές ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και τη «Δημοτική Κοινωνική Κίνηση»

Ο τρόπος που, ακόμη και μέσα από τα σχολεία, επιδιώκει το κεφάλαιο να περάσει τη λογική του «ανταγωνισμού» και της «επιχειρηματικότητας» στους μαθητές, ήταν το κεντρικό στοιχείο της χτεσινής περιοδείας του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας Σπύρου Χαλβατζή, με τη Συμπαράταξη για την Αθήνα και Δημοτική Κοινωνική Κίνηση Αθήνας, σε σχολεία του συγκροτήματος της Γκράβας.

Από εκεί, το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της πρωτεύουσας, ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος περιοδειών στα σχολεία, που πραγματοποιούν τα ψηφοδέλτια συνεργασίας που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών. Ο Σπ. Χαλβατζής, καθώς και αντιπροσωπεία της Συμπαράταξης, με εκπροσώπους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, επισκέφθηκαν το 21ο Γυμνάσιο - Λύκειο καθώς και το 40ό Λύκειο, όπου και μίλησαν με τους εκπαιδευτικούς και τους κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία, με τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού μετώπου.

«Υπάρχει μια διαρκής διαδικασία υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος Παιδείας», σημείωσε εξαρχής ο υποψήφιος δήμαρχος. Γεγονός που βιώνουν καθημερινά οι καθηγητές και οι μαθητές της Γκράβας και που ξεκινά από τα μικρότερα προβλήματα, φτάνοντας μέχρι και τα μεγαλύτερα. Είναι χαρακτηριστικό το τεράστιο πρόβλημα θέρμανσης και μόνωσης που έχουν τα σχολεία της Γκράβας. Ομως, αυτό, δεν είναι παρά η «κορυφή του παγόβουνου», αφού την ίδια στιγμή:

  • Διευρύνεται η ιδιωτική εκπαίδευση και κατεβαίνει συνεχώς ο μέσος όρος της ηλικίας των μαθητών που παρακολουθούν φροντιστήρια.
  • Πραγματοποιούνται «εκπαιδευτικές» εκδρομές σε εμπορικά καταστήματα «με στόχο τα παιδιά από την πιο τρυφερή τους ηλικία, να εθιστούν στη λογική της ανταγωνιστικότητας και της κατανάλωσης», όπως τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής.
  • Χιλιάδες εκπαιδευτικές ώρες χάνονται στην αρχή κάθε χρονιάς, λόγω της έλλειψης καθηγητών και δασκάλων, αλλά και σχολικών βιβλίων που φτάνουν καθυστερημένα. «Και την ίδια στιγμή, οι κυβερνήσεις του δικομματισμού», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος, «χύνουν "κροκοδείλια δάκρυα", για τις χαμένες ώρες των μαθητών σε κάθε μαθητική κινητοποίηση ή απεργιακή συγκέντρωση των καθηγητών».
  • Επιχειρείται ο κατακερματισμός του ενιαίου της εκπαίδευσης με τη δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων (χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της «Ακαδημίας της ΓΣΕΕ»).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ