Τετάρτη 15 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Να στιγματιστούν οι ένοχοι

Τον αποτροπιασμό της για το θάνατο του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) - μέλος της FIR - εξ ονόματος της ΠΕΑΕΑ, της ΠΕΑΤΑΘ-ΔΣΕ, της ΠΟΣΣΑΘΕΑ, της ΠΕΣΑΘΕΑ, της ΠΕΑΦΕ, του ΠΣΑΜΑ, του ΚΜΙΕΑ, της Ενωσης Μνήμης Διαμαντή, των Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Απογόνων.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «ως Αντιστασιακοί και ως άνθρωποι είχαμε υπογράψει πολλά υπομνήματα, συγκεντρώσαμε χιλιάδες υπογραφές απαιτώντας την απελευθέρωσή του. Επίσης, ζητήσαμε να τον επισκεφθεί στη φυλακή αντιπροσωπεία μας, αλλά το αίτημά μας απερρίφθη. Η εξόντωσή του στα χέρια του Διεθνούς Δικαστηρίου και στο κελί της φυλακής, συνιστά στυγερή δολοφονία».

Καταλήγοντας προστίθεται ότι «διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε τη δολοφονία του Μιλόσεβιτς στη διεθνή και ελληνική κοινή γνώμη. Και στιγματίζουμε τους ενόχους. Σήμερα είναι "ηλίου φαεινότερο" ότι πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης. Ηθελαν και με τον τρόπο αυτό να δικαιώσουν την ένοπλη επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. ΑΙΣΧΟΣ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ