Τετάρτη 15 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συνεργασία που πατά σε γερά θεμέλια

«Η πανελλαδική συνεργασία μεταξύ του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών και της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, "πατά" αυτή τη φορά σε πιο γερά θεμέλια, γιατί δοκιμάστηκε στο «καμίνι» της ταξικής πάλης».

Με αυτή την επισήμανση, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Αργυρούπολης», την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, ο Κώστας Μαρκέτης, από τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, έδωσε το στίγμα σε ό,τι αφορά τον τρόπο που οι πολιτικές δυνάμεις που συνεργάζονται στις τοπικές εκλογές θα δώσουν την επικείμενη πολιτική μάχη. Μια ακόμα μάχη στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων.

Ως χώρο κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης προς όφελος της πλουτοκρατίας, χαρακτήρισε την Τοπική Αυτοδιοίκηση η υποψήφια δήμαρχος Αργυρούπολης Χριστίνα Αγγελονίδη. Μίλησε για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, στην οποία ήδη παίζει μεγάλο ρόλο η ΤΑ και στο μέλλον θα κληθεί να παίξει τον πρωταγωνιστικό. Για την ενίσχυση από την ΤΑ των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μέσω των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης. Για την ανταποδοτικότητα των δήμων μέσω της φορολόγησης των πολιτών. «Ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση των τοπικών εκλογών στα χέρια του. Για δήμους και νομαρχίες που θα αντλούν δύναμη από το λαό».

Ο Γιώργος Αδαμίδης, από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, χαιρέτισε τη συγκέντρωση λέγοντας: «Βρισκόμαστε πάλι μαζί σ' αυτή τη μάχη. Οι τοπικές εκλογές είναι για μας ένα ακόμα μετερίζι του αγώνα και νομίζω ότι η μάχη που θα δώσουμε θα είναι νικηφόρα!».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν η Βίκη Αράπη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ και ο πρώην επικεφαλής της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας και δημοτικός σύμβουλος, Πασχάλης Κυριακίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ