Τετάρτη 15 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Ανακάλυψε ... έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση

Χρησιμοποιώντας τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση δεν έχει «σχέδιο» για το «Ασφαλιστικό», το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά στρώματα για τις προθέσεις της κυβέρνησης, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό διάπλατα το δρόμο για την προώθηση κάθε αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης των συντονιστών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, συζητήθηκε το θέμα του «Ασφαλιστικού», με τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποδέχονται την ύπαρξη ...προβλήματος, να συναινούν για να «ανοίξει» το θέμα, αλλά να διατυπώνουν δήθεν ένσταση για την ...έλλειψη κεντρικού σχεδίου από την κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή που η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και «ζυμώνει» ανοιχτά την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και τη μείωση των συντάξεων, το ΠΑΣΟΚ επικαλείται έλλειψη «σχεδιασμού», επιχειρώντας να κρύψει την πλήρη ταύτισή του με τις στρατηγικές κυβερνητικές επιλογές, οι οποίες εξάλλου κινούνται στην υλοποίηση της «στρατηγικής της Λισαβόνας», που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται, όπως αφήνει να διαρρεύσει, ένα βήμα πριν την «άρνησή» του για συμμετοχή στο διάλογο για το Ασφαλιστικό, αλλά επί της ουσίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις κυβερνητικές θέσεις, θα στηρίξει την αντιασφαλιστική επέλαση. Στο πλαίσιο της δημαγωγίας, βέβαια, το ΠΑΣΟΚ θα μοιράσει «υποσχέσεις» για λύση του «Ασφαλιστικού», με σχέδιο που θα εκπονήσει και θα ...υλοποιήσει όταν γίνει κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ