Τετάρτη 15 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο μεσάζων...

Το ρόλο του μεσάζοντα των επιχειρήσεων παίζει με όλο και μεγαλύτερη ...επιτυχία η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων. Ο Θ. Μπεχράκης, νέος δήμαρχος Αθήνας, συνεχίζει με συνέπεια τα βήματα της προκατόχου του, Ντ. Μπακογιάννη, και διοργανώνει το «4ο Ανοιχτό Φόρουμ Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας», που πραγματοποιείται 17 και 18 Μάρτη.

Ο χαρακτήρας του φόρουμ είναι ενδεικτικός. Στο χώρο διεξαγωγής του, θα στήσουν τα περίπτερά τους, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και οι μεγάλες εταιρίες και οι άνεργοι θα περιφέρονται ανάμεσα σε αυτά, δίνοντας τα βιογραφικά τους - σαν νέοι ζητιάνοι - και περιγράφοντας τα ...προτερήματά τους, στους εργοδότες. Ενδεικτικά είναι τα λόγια του δημάρχου, προχτές: «Ενας νέος υποψήφιος εργαζόμενος σήμερα, για να διεκδικήσει μια θέση μέσα σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού, πρέπει να έχει έγκυρη πληροφόρηση, να έχει ευελιξία και προσαρμοστικότητα, να καταρτίζεται συνεχώς πάνω στο αντικείμενό του, να μπορεί να πιστοποιήσει τις δεξιότητές του, να είναι σε θέση να παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προσόντα και τα πλεονεκτήματά του».

Με μια κουβέντα, ο υποψήφιος εργαζόμενος πρέπει να έχει σκυμμένο το κεφάλι, να λέει πάντα «ναι» και να «προσαρμόζεται», δηλαδή, κάθε φορά που ο εργοδότης το απαιτεί να απολύεται και να ψάχνει για άλλη δουλιά, σε άλλο αντικείμενο. Αυτήν την πραγματικότητα που θέλουν να επιβάλουν οι πολυεθνικές, η διοίκηση του δήμου, την προωθεί με κάθε τρόπο. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, στις επερχόμενες εκλογές, οι δυνάμεις συνεργασίας καλούν το λαό, να μην κρίνει μόνο από το αν έφτιαξαν οι δήμαρχοι και οι νομάρχες ένα δρόμο, αλλά από την πολιτική που περνά στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

ΥΓ: Συνδιοργανωτής αυτού του Φόρουμ είναι η γαλλική πρεσβεία, εδώ και τέσσερα χρόνια, δηλαδή ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γαλλίας στη χώρα. Της χώρας, που πριν από λίγες μέρες ψήφισε το νόμο για την «καταπολέμηση της ανεργίας» και με τον οποίο κάθε νέος μέχρι 26 ετών απολύεται όποτε και όπως θέλει ο εργοδότης, χωρίς καμιά δικαιολογία...


Κ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ