Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σταθερά στο μετερίζι του αγώνα

Περιφερειακές πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αρτα και Χανιά

Στους δρόμους ξανά σήμερα οι συνταξιούχοι όλης της χώρας
Στους δρόμους ξανά σήμερα οι συνταξιούχοι όλης της χώρας
Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αρτα και Χανιά, οι συνταξιούχοι όλης της χώρας βγαίνουν σήμερα στους δρόμους, στέλνοντας μήνυμα αγώνα για τα δικαιώματα και τις πραγματικές ανάγκες τους στην κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου. Με πρωτοβουλία των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - Δημοσίου, οι σημερινές περιφερειακές πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις ορίστηκαν για τις 10.30 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης για τους συνταξιούχους της Αθήνας, στο Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης για τους συναδέλφους τους στη Βόρεια Ελλάδα, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων για την Κρήτη και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αρτα για τους συνταξιούχους της Δυτικής Ελλάδας.

Η συντονισμένη πανελλαδική κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια των πανσυνταξιουχικών αγώνων όλο το προηγούμενο διάστημα και εκφράζει την αγανάκτηση των απόμαχων της δουλιάς για την πολιτική λιτότητας, την ακρίβεια, αλλά και τη λυσσαλέα επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στους συνταξιούχους και τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων παιδιών τους. Στην πολιτική του κεφαλαίου που καθηλώνει μισθούς και συντάξεις, προωθεί τη συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, οι συνταξιούχοι απαντούν με τα αιτήματα των σύγχρονων αναγκών τους, στους κοινούς αγώνες με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα: Κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης. Κατώτερη σύνταξη για όλα τα Ταμεία 1.050 ευρώ και 80% του τελευταίου εν ενεργεία μισθού για ΔΕΚΟ, Ειδικά Ταμεία, ΝΑΤ, Δημόσιο, ΟΤΑ και κάλυψη της απώλειας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. ΟΧΙ στις δέκα προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για το Ασφαλιστικό. Να αποδοθούν από το κράτος τα οφειλόμενα στα Ταμεία. Δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο το λαό. ΟΧΙ στον πόλεμο κατά του Ιράν, καμιά ανάμειξη της χώρας μας.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις αποτελούν και ένα ακόμα βήμα καταδίκης της προσπάθειας διάσπασης του αγωνιστικού συνταξιουχικού κινήματος που εκφράζεται με την ίδρυση της λεγόμενης «Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας». Μια προσπάθεια που σιγοντάρεται από τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και την οποία πρόσφατα έσπευσε να νομιμοποιήσει και η κυβέρνηση, θέλοντας να κλείσει στα καλούπια της συναίνεσης το συντονισμένο με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αγώνα των συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ