Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλουτοκράτες και ιμπεριαλιστές δημιουργούν την ένταση στην περιοχή

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σύγκρουση των F-16

Για τη σύγκρουση των δύο F-16, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του:

«Η σύγκρουση των δύο F-16 στο Αιγαίο καταδεικνύει πως είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη για τους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας να αντιμετωπίσουν από κοινού την ένταση που δημιουργούν οι αντιθέσεις και οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ -ΕΕ, καθώς και οι ανταγωνισμοί της ελληνικής και της τουρκικής πλουτοκρατίας στην περιοχή. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που υπάρχει προετοιμασία του εδάφους για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν, για επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια.

Το γεγονός έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τις θέσεις και τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, ότι ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ δεν είναι παράγοντες που λειτουργούν υπέρ της σταθερότητας, της ειρηνικής και δίκαιης επίλυσης προβλημάτων, αλλά αποτελούν παράγοντες όξυνσης, στήριξης και ενθάρρυνσης της τουρκικής επιθετικότητας.

Τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα αμφισβητούνται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ με αποτέλεσμα την ενθάρρυνση των αξιώσεων της τουρκικής ηγεσίας. Οι "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο δημιουργούνται και με τη στήριξη των ΗΠΑ, ενώ το περιβόητο "κοινοτικό κεκτημένο" της ΕΕ που διαρκώς επικαλούνται τα κόμματα του "Ευρωμονόδρομου", διαρκώς αποκαλύπτεται πως είναι κενό περιεχομένου και όσον αφορά τις απειλές πολέμου, τις παραβιάσεις, τις προκλητικές διεκδικήσεις για αλλαγή των συνόρων.

Οι λαοί των δυο χωρών έχουν έναν κοινό δρόμο για να κατακτήσουν την ειρήνη, το σεβασμό και τη σταθερότητα των συνόρων, την ισότιμη και επωφελή για τους λαούς συνεργασία και για να τα διαφυλάξουν: Την κοινή τους πάλη κατά των κοινών εχθρών τους, των πλουτοκρατών και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ