Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα στρατόπεδα της κερδοσκοπίας

Αλλο ένα «χοντρό» κερδοσκοπικό παιχνίδι με δημόσιες εκτάσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση. Αυτή τη φορά «στο σφυρί» πρόκειται να βγουν οι εκτάσεις που ανήκουν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και υπολογίζονται σε 250.000 στρέμματα. Μάλιστα με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, θα αναλάβει τη διαχείρισή τους Ανώνυμη Εταιρία.

Πολλά από αυτά τα ακίνητα, αποτελούν πρώην στρατόπεδα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, που ήδη από διάφορους κερδοσκόπους - «αρπαχτικά», χαρακτηρίζονται ως...«φιλέτα»! Πρόκειται για τα 965 στρέμματα στο Γουδί, την έκταση του ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι, τα στρατόπεδα στο Βοτανικό, τον Πειραιά, του «Π. Μελά» στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, του «Παπακυριαζή» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης κ.ά.

Οπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς οι δημόσιες αυτές εκτάσεις θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως κοινόχρηστοι ελεύθεροι χώροι και να αποτελέσουν χώρους ανακούφισης και διασκέδασης των κατοίκων των πόλεων που ασφυκτιούν από το τσιμέντο, το νέφος και τους καλοκαιρινούς καύσωνες ή να χρησιμοποιηθούν ως τόποι διαφυγής σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως, για παράδειγμα, σε κάποιο σεισμό.

Ολα αυτά, βέβαια, με μια άλλη (λαϊκή) εξουσία, σε μια άλλη (λαϊκή) οικονομία και σε μια άλλη (δίκαιη) κοινωνία. Γιατί τώρα με κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και πριν, με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πρυτανεύουν τα συμφέροντα κάποιων κηφήνων κερδοσκόπων. Και όλοι αυτοί βέβαια δε βρίσκονται στο «στρατόπεδο» του λαού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ