Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΥΛΑΞΗΣ «WACKENHUT»
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Αμεση απάντηση στην απόλυση - πρόκληση του Πέτρου Κεφαλά έδωσε χτες ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, πραγματοποιώντας μαζική εξόρμηση στα γραφεία της εταιρίας

«Η απόλυση μας αφορά όλους και στρέφεται εναντίον όλων», τόνισαν οι συνδικαλιστές στους εργαζόμενους της «Βάκενχουτ»
«Η απόλυση μας αφορά όλους και στρέφεται εναντίον όλων», τόνισαν οι συνδικαλιστές στους εργαζόμενους της «Βάκενχουτ»
«Πάρτε την ανακοίνωση να διαβάσετε. Η δικαιοσύνη δεν είναι "ανεξάρτητη" και η εργοδοσία προκαλεί! Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι εδώ μέσα...».

Νωρίς χτες το πρωί, μέλη του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας βρέθηκαν έξω απ' τις πύλες της εταιρίας φύλαξης «WACKENHUT» («Βάκενχουτ»), απαντώντας στη νέα πρόκληση της εργοδοσίας, η οποία προχτές, με τη συνεργασία της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης και την ενεργοποίηση του άρθρου 15 του ν.1264/82 περί άρσης της συνδικαλιστικής ασυλίας, προχώρησε στην τρομοκρατική απόλυση του Πέτρου Κεφαλά. Πρόκειται για το μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, γενικού γραμματέα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και στελέχους του ΠΑΜΕ. Η προκλητική απόλυση του συνδικαλιστή αποδεικνύει ότι η εργοδοσία πασχίζει με κάθε τρόπο να απαλλαχτεί από εκείνους τους συνδικαλιστές που δεν μπορεί να βάλει «στο τσεπάκι της», όσους μάχονται με συνέπεια και αποφασιστικότητα για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Οπως φάνηκε στις χτεσινές συζητήσεις, οι εξελίξεις προβληματίζουν σοβαρά τους εργαζόμενους στη «Βάκενχουτ». Αντιλαμβάνονται πως η εργοδοσία επιδιώκει να βγάλει απ' τη μέση τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, για να «ξεμπερδέψει» με τις δυνάμεις που παλεύουν για να μπουν εμπόδια στα αντεργατικά της σχέδια. Το ίδιο το γεγονός ότι η εργοδοσία καταδιώκει, «αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι», τη συλλογική οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, αποδεικνύει ότι αυτός είναι και ο μόνος δρόμος που ανοίγεται μπροστά στους εργαζόμενους προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

«Συνδικαλιστική ασυλία λένε... Αλλά πρόβλημα δεν έχεις μόνο όταν είσαι με την εργοδοσία...» σημείωναν οι συνδικαλιστές στους εργαζόμενους της «Βάκενχουτ», καλώντας τους να μην επιτρέψουν την απόλυση, να μην αφήσουν να περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία.

Οι προσπάθειες της διεύθυνσης για την ενεργοποίηση του άρθρου 15 ξεκίνησαν το περασμένο φθινόπωρο, όταν ο Πέτρος Κεφάλας είχε αντιδράσει μαζί με άλλους σε άδικες απολύσεις συναδέλφων του. Η αίτηση απορρίφθηκε στην πρωτοβάθμια επιτροπή, αλλά η δευτεροβάθμια προσφυγή έγινε δεκτή. Μάλιστα, η απόλυση ανακοινώθηκε με εξώδικο πριν καν δημοσιευτεί η δικαστική απόφαση. Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλεί το σωματείο εργαζομένων στη «WACKENHUT» και την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας να συνεδριάσουν έκτακτα και να κηρύξουν 24ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ