Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να σταματήσει η κυβερνητική αυθαιρεσία σε βάρος του ΔΗΚΚΙ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη μη καταβολή της κρατικής επιχορήγησης στο ΔΗΚΚΙ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τη μη καταβολή της κρατικής επιχορήγησης από την κυβέρνηση στο ΔΗΚΚΙ:

«Η κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών, που οδηγεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στην παρακράτηση της κρατικής επιχορήγησης του ΔΗΚΚΙ, με δικαιολογία τη δήθεν "αμφιβολία περί του νόμιμου εκπροσώπου", είναι αβάσιμη, αλλά και επικίνδυνη.

Η εκπροσώπηση του κάθε κόμματος και η νομιμοποίησή του είναι αποκλειστικό δικαίωμα των μελών του και κατ' επέκταση του λαού και όχι του κράτους και της κυβέρνησης.

Είμαστε, επίσης, αντίθετοι με τη χρησιμοποίηση της κρατικής επιχορήγησης ως μέσου παρέμβασης στα κόμματα.

Το ΔΗΚΚΙ αναπτύσσει την αυτόνομη πολιτική παρουσία του και δράση. Συμμετέχει στη δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Σε κεντρική συνεργασία με το ΚΚΕ και με άλλα κόμματα, κινήσεις και προσωπικότητες, δίνει τη μάχη των δημοτικών - νομαρχιακών εκλογών σε πανελλαδικό επίπεδο. Κατά συνέπεια, η μη αναγνώρισή του από την κυβέρνηση σημαίνει μη αποδοχή της δράσης του. Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στο ΔΗΚΚΙ, για να σταματήσει η σε βάρος του κυβερνητική αυθαιρεσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ