Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... εκπαιδευτικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑ, ΤΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ που είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ! Ανακάλυψε χτες ότι ...είναι υψηλό το κόστος για την Παιδεία και δήλωσε ότι συμπαρίσταται στους δοκιμαζόμενους γονείς και μαθητές.

Η Παιδεία - είπε - είναι για τους «έχοντες» και, επίσης, διαπίστωσε πως είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Να υποθέσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν είχε ιδέα για το πρόβλημα; `Η, μήπως, αυτά τα φαινόμενα διαπιστώθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια που κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία, ενώ πριν δεν υπήρχαν;

Οπως και να 'χει πάντως, πρέπει να μας εξηγήσει ο Γιώργος Παπανδρέου πώς συμβιβάζονται όλα αυτά με τη συναίνεση, που έχει, ήδη, συμφωνηθεί με τη ΝΔ (ενόψει αναθεώρησης Συντάγματος) για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Αραγε, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα διασφαλίσουν τη ...μείωση του εκπαιδευτικού κόστους κατά το ΠΑΣΟΚ; `Η, μήπως, θέλουν να δεχτούμε τις αστειότητές τους περί ...«μη κερδοσκοπικών εταιριών» στην Παιδεία;

ΟΛΑ ΚΑΛΑ με τον τουρισμό, κατά την αρμόδια υπουργό Φάνη Πετραλιά, που υποστήριξε χτες ότι το καλοκαίρι θα έχουμε στη χώρα μεγάλο τουριστικό ρεύμα. Φυσικά, τέτοιου είδους προβλέψεις είναι συνηθισμένες για όσους κατέχουν αυτήν τη θέση, ακόμα κι όταν δε σχετίζονται με την πραγματικότητα...

Πάντως, αν μιλήσουμε για τους Ελληνες, μάλλον τα πράγματα κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση. Για την ακρίβεια, πολύ θα τη σκεφθεί φέτος το καλοκαίρι τη μετακίνησή του ο μισθωτός και τα σχέδια διακοπών είναι, ήδη, δύσκολα στον προϋπολογισμό τους.

Και τα εισιτήρια διπλασιάζονται ελέω απελευθέρωσης, και οι μισθοί μειώνονται λόγω λιτότητας, και η ζωή ακριβαίνει λόγω ελεύθερης αγοράς. Προσθέστε σ' αυτά και τις δωρεάν ακτές που όλο και λιγοστεύουν, μια και, ως γνωστόν, έχουν παραχωρηθεί για εκμετάλλευση και έχετε έτοιμο το σκηνικό τού ...«δεν πάω πουθενά».


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ