Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
Ανεπιθύμητοι οι αμερικανο-ΝΑΤΟικοί «Ράμπο»

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία για τη νέα δολοφονική επίθεση ΝΑΤΟικών φονιάδων και τον κατάπλου αμερικανικού αεροπλανοφόρου, που έφθασε χτες στη Σούδα

Με μαχητική συγκέντρωση και πικετοφορία στους δρόμους των Χανίων, απάντησαν οι Χανιώτες στις νέες δολοφονικές επιθέσεις ΝΑΤΟικών φονιάδων σε βάρος δυο συμπολιτών τους, τις προηγούμενες μέρες, καθώς και στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Εντερπράιζ», χθες το πρωί στο λιμάνι της Σούδας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης του νομού.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, γυναικών και νέων ανθρώπων, που από νωρίς το απόγευμα βρέθηκαν εκεί, μοιράζοντας την ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης και ενημερώνοντας το λαό και τη νεολαία των Χανίων.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποίησε ο Νάσος Γαλλής, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, ενώ, αμέσως μετά, ακολούθησε πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και συνθήματα για την απομάκρυνση της βάσης της Σούδας.

Οι διαδηλωτές, ιδιαίτερα αγανακτισμένοι και οργισμένοι, με την τελευταία απρόκλητη δολοφονική επίθεση Βρετανών πεζοναυτών κατά ανυποψίαστων πολιτών στα Χανιά, καθώς για τη λειτουργία της ΑμερικανοΝΑΤΟικής Βάσης της Σούδας, που έχει μετατρέψει το νησί σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών σε βάρος άλλων λαών και την πόλη των Χανίων σε «περιοχή αναψυχής και εκτόνωσης» των ΝΑΤΟικών φονιάδων, βροντοφώναζαν την απαίτηση: «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» καθ' όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Να θυμίσουμε ότι η τελευταία δολοφονική επίθεση από ΝΑΤΟικούς φονιάδες, σε βάρος δύο Χανιωτών, σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.30 το βράδυ της Παρασκευής, ξημερώματα Σαββάτου στο Ενετικό λιμάνι. Δύο Βρετανοί ΝΑΤΟικοί επιτέθηκαν φραστικά και ξυλοκόπησαν μέχρι αναισθησίας τον 53χρονο Χανιώτη, Βασίλη Βλαζάκη, στέλνοντάς τον στο Νοσοκομείο Χανίων με σπασμένο πόδι, ρήξη σπλήνας και μώλωπες σε όλο του το σώμα, ενώ τραυμάτισαν και τον 20χρονο γιο του.

Οι ΝΑΤΟικοί που συνελήφθησαν από την Αστυνομία, με τη διαδικασία του Αυτόφωρου, ύστερα από την άμεση ειδοποίηση των ντόπιων, κρίθηκαν ένοχοι, την Κυριακή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 2 χρόνων και έξι μηνών.

Τη βρώμικη επίθεση των Βρετανο-ΝΑΤΟικών «Ράμπο», αλλά και τον κατάπλου του αμερικανικού αεροπλανοφόρου, χτες, στο λιμάνι της Σούδας, καταδίκασαν και κατάγγειλαν, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο υποψήφιος για τη Νομαρχία Χανίων της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», Γιώργος Νταγκουνάκης και ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων με την «Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία», Νίκος Παπαντωνάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ