Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η λάσπη δεν πιάνει στο ΚΚΕ

Συντηρούν διάφορες γραφίδες τη σκόπιμα παραπλανητική άποψη για συνεργασία ΚΚΕ - ΝΔ στις δημοτικές εκλογές αποσιωπώντας την κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ

Συνεχίστηκε και χτες η λασπολογία σε βάρος του ΚΚΕ από μερίδα του Τύπου, με τον ΣΥΝ διά της «Αυγής» να σέρνει το χορό. Λασπολογία που αφορά σε υποτιθέμενες «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι» μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ, η οποία βεβαίως προϋπήρχε της προχτεσινής - διόλου αθώας - ανακοίνωσης από τη ΝΔ πως προτίθεται να στηρίξει τον υποψήφιο δήμαρχο Καρδίτσας Χρ. Τέγο. Λασπολογία που εκδηλώνεται παρά και ενάντια στην κρυστάλλινη και πολλάκις εκφρασμένη θέση του ΚΚΕ ότι η επικείμενη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών είναι μια μάχη καθαρά πολιτική και πρέπει να σηματοδοτήσει το μαζικό απεγκλωβισμό και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ πλατιών λαϊκών δυνάμεων. Παρά και ενάντια στη, μη επιδεχόμενη καμία αμφισβήτηση και παρερμηνεία, τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, από την Καρδίτσα, το περασμένο Σάββατο, πως η ΝΔ επιδιώκει να κλέψει ψήφους κομμουνιστών ανακοινώνοντας πως θα στηρίξει κομμουνιστές υποψηφίους. Πως το ΚΚΕ δεν κάνει παραχωρήσεις σε βάρος των αρχών του για το κέρδισμα κάποιου δήμου ή κοινότητας.

Ο Συνασπισμός διά της χτεσινής «Αυγής» ζητά και τα ρέστα καθώς το σχετικό «ρεπορτάζ», που επιμένει στις συκοφαντίες περί ύπαρξης συμφωνίας ΝΔ και ΚΚΕ, φέρει τον τίτλο: «Μόνιμη διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΝ από τον Περισσό»! Η διαστρέβλωση κατά την «Αυγή» συνίσταται στο ότι το ΚΚΕ μιλά για τις ευρύτατες συνεργασίες ενόψει τοπικών εκλογών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, οι οποίες όμως είναι αναμφισβήτητες, καθώς από τους ίδιους έχουν γνωστοποιηθεί. Κάτι σαν το «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Εξάλλου και η απάντηση που επιχειρεί να δώσει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ στην υποτιθέμενη διαστρέβλωση που υφίστανται οι θέσεις του από το ΚΚΕ είναι άλλα λόγια... Σ' αυτήν λοιπόν επισημαίνεται η ...λαθεμένη τακτική της ηγεσίας του ΚΚΕ να αρνείται την κοινή δράση και να διασπά ενωτικούς αγώνες του μαζικού κινήματος! Για την ταμπακέρα ούτε λέξη. Και τι να πουν άλλωστε;

Απάντηση βέβαια στα όσα γράφονται τις μέρες αυτές έδωσε με απόλυτη σαφήνεια η Αλ. Παπαρήγα, όταν το περασμένο Σάββατο, από την Καρδίτσα, όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση, τόνισε: «Η ΝΔ διακηρύσσει συνεχώς ότι φιλοδοξία της είναι να καταργηθούν οι διαχωριστικές γραμμές στην κοινωνία, γνωρίζοντας βεβαίως ότι αυτές δεν καταργούνται όσο υπάρχει ταξική εκμετάλλευση. Επομένως επιδιώκει να δυσκολέψει την αγωνιστική δράση και κυρίως τη διεκδίκηση των εργαζομένων σε βάρος και σε ρήξη στην πορεία με τα καπιταλιστικά κέρδη, με την καπιταλιστική ιδιοκτησία, σε ρήξη με τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό. Θέλει να αργοπορήσει η ορμητική άνοδος των κοινωνικών, των ταξικών αγώνων. Εχει όμως και έναν άλλο στόχο: Να αντικρούσει την αντιδεξιά φιλολογία του ΠΑΣΟΚ, να πετύχει αυτό που το ΠΑΣΟΚ ομολογουμένως πέτυχε, να αμβλύνει και να χειραγωγήσει αριστερές συνειδήσεις. Γι' αυτό και διατυμπανίζει ότι σε κάποιες πόλεις θα κάνει εξαίρεση και θα στηρίξει κομμουνιστές ή άλλους αριστερούς αγωνιστές αντί να στηρίξει δικά της κομματικά ψηφοδέλτια. Ολα με υπολογισμό, ειδικά εκεί που δεν ελπίζει σε κομματική νίκη. Στο πίσω μέρος του κεφαλιού της ελπίζει ότι θα πετύχει συμψηφισμό σε πολύ περισσότερους δήμους και νομαρχίες, αν όχι στον πρώτο γύρο, στο δεύτερο, δηλαδή να κλέψει αριστερές ψήφους, ψήφους κομμουνιστών, ως αντάλλαγμα για τη "μεγαλοκαρδία" της σε κάποιους δήμους.

Δηλώνουμε ανοιχτά ότι διεκδικούμε να πείσουμε ψηφοφόρους της ΝΔ που ανήκουν στην εργατική τάξη, στη φτωχή αγροτιά, στα άλλα λαϊκά στρώματα, να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ με αντάλλαγμα ένα και μοναδικό: Τη δική τους ισχυροποίηση στον αγώνα για τα δικαιώματά τους. Δεν παζαρεύουμε ούτε ένα δήμο, ούτε μια κοινότητα, ούτε μια νομαρχία, δεν υποκύπτουμε στον πειρασμό νίκης με παραχωρήσεις σε βάρος των αρχών και της πολιτικής μας».

Αυτή την απάντηση φαίνεται πως δεν την είδαν οι κατ' επάγγελμα λασπολογούντες ή απλά αποφάσισαν πως δεν τους συμφέρει να τη δουν. Γνωρίζουν βέβαια καλά πως το ΚΚΕ καμία συμφωνία και καμία συνεργασία δεν προτίθεται να συνάψει με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Οπως γνωρίζουν πως το ΚΚΕ τιμά τον λόγο του απέναντι στον ελληνικό λαό, διακρίνεται από συνέπεια λόγων και έργων. Καθαρά λοιπόν απευθύνεται στον ελληνικό λαό, στους ψηφοφόρους κάθε κόμματος, καλώντας τους για τα δικά τους συμφέροντα να στηρίξουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας που στηρίζει μαζί με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών. Να καταθέσουν την ψήφο τους εκεί όπου πράγματι θα πιάσει τόπο γιατί θα αναδείξει δημοτικές και νομαρχιακές αρχές που θα παλέψουν στο πλάι τους και όχι στο ταμείο του δικομματισμού απευθείας είτε μέσω του ΣΥΝ για παραπέρα όξυνση της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ