Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ» ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΧΑΜΕΝΟΙ ΔΙΠΛΑ: «οι επιχειρήσεις μοιάζουν άξαφνα να μην πουλάνε προϊόντα, αλλά δημοκρατία, κοινωνικές σχέσεις, εξουσία για όλους. Μια τεράστια προπαγανδιστική εκστρατεία έχει μάθει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να μη σκέφτονται πια ως εργαζόμενοι, ως πολίτες, αλλά ως μέτοχοι. Το ζήτημα που θέτει ο συγγραφέας Τόμας Φρανκ στο βιβλίο του "μια αγορά υπό τον Θεό", είναι πως κάθε τόσο διαψεύδεται αυτή η αυταπάτη. Γιατί εύκολα ερωτεύεται κανείς τα χρηματιστήρια και τις αγορές σε καιρούς καλούς, όσο αυτές είναι "ελκυστικές". Τι γίνεται όμως όταν αρχίζουν πια να φαίνονται πάνω τους τα σημάδια από τη φθορά του χρόνου - και να δείχνουν "κακάσχημες";» (ο Ρ. Βρανάς στα ΝΕΑ).

ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΙΕΣ: «Μία ολόκληρη Εθνική Τράπεζα αξίας 10 δισ. ευρώ "ρούφηξε" χτες η Σοφοκλέους, που δέχτηκε τη μανία των τεράτων της διεθνούς κερδοσκοπίας (...) Κόλπο γκρόσο στήθηκε γύρω από τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας που έχασε 8% καθώς σφυροκοπείται ώστε να γίνουν φθηνότερες οι μετοχές για τους ξένους ενόψει της αύξησης κεφαλαίου» (το πρώτο θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΜΕΤΡΑΝΕ ΠΟΣΟ ΑΕΡΑ ΧΑΣΑΝΕ: «Μέσα σε εννέα συνεδριάσεις η κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου μειώθηκε κατά 22,8 δισ. ευρώ. Μόνο χτες χάθηκαν 7,5 δισ. ευρώ. Οι μετοχές σωριάστηκαν σαν "χάρτινος πύργος"» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΠΑΧΤΗ: «Η κ. Παπανδρέου υπαινίσσεται ότι η Εθνική θα βγει ζημιωμένη από την αγορά της Finansbank καθώς θα πληρώσει περισσότερα χρήματα από την πραγματική αξία της τουρκικής τράπεζας, ωστόσο καλεί την κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως για να μπουν στη "χασούρα" και τα ασφαλιστικά ταμεία (...) η ειρωνεία για το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα η ατυχία για τους ασφαλισμένους είναι ότι τα Ταμεία έφθασαν στο ανώτατο πλαφόν επενδύσεων στη Σοφοκλέους αγοράζοντας χρυσές τις μετοχές την προεκλογική περίοδο του 2000 με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να καταγράφουν τεράστιες ζημιές» (ο Π. Αμυράς στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ