Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ...
ΘΕΜΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

υποψήφιο δήμαρχο Μαραθώνα

-- Ποιο είναι το διεκδικητικό πλαίσιο της παράταξης;

-- Ο Μαραθώνας είναι ένας δήμος που η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων είναι γεωργοί, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι μόνο διεκδικήσεις μπορούν να υπάρχουν. Τα σχολεία θέλουν άμεση μετεγκατάσταση. Ενα Κέντρο Υγείας που υπάρχει στη Ν. Μάκρη υπολειτουργεί, γιατί δεν έχει επάρκεια προσωπικού και εξοπλισμού.

Οι καταστροφές από πλημμύρες είναι συχνές, γιατί δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα. Δεν υπάρχει σχέδιο πόλης για όλο το δήμο. Ετσι, η ανάπλασή του καθυστερεί χρόνια. Διαθέτει μία καταπληκτική παραλία με το δάσος του Σχοινιά, που την έχουν βάλει στο μάτι μεγάλες εταιρείες. Διεκδικούμε να παραμείνει ελεύθερη για το λαό της περιοχής και να γίνεται συντήρησή της με κρατική μέριμνα και μόνο.

-- Πώς κρίνετε την πολιτική και τις θέσεις των άλλων συνδυασμών;

-- Οι δύο διεκδικητές του δήμου, οι οποίοι μέχρι πριν δύο χρόνια συνδιοικούσαν το δήμο, ακολουθούν την πολιτική όλων των προηγούμενων δημάρχων. Αυτή που έχει φέρει στο Μαραθώνα μία διαρκή στασιμότητα. Ακολουθούν την πολιτική τού «πλήρωσε για να έχεις». Προσπαθούν να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι αν στρώσουν ένα δρόμο με λίγη άσφαλτο και φτιάξουν ένα πεζοδρόμιο πρέπει να είναι και υποχρεωμένοι. Τάζουν προσλήψεις οκταμηνιτών στις δημοτικές υπηρεσίες και στους ήδη εργαζόμενους οκταμηνίτες υπόσχονται μονιμοποίηση. Δεν αναδεικνύουν ποια πολιτική ευθύνεται για τα μεγάλα προβλήματα των κατοίκων, που είναι η Υγεία, η Παιδεία, η Εργασία και δεν αγωνίζονται γι' αυτά.

Η πολιτική αυτών των παρατάξεων είναι αντίθετη με τα συμφέροντα του λαού του Μαραθώνα, πρέπει να αποδοκιμαστεί και να ενισχυθεί ο συνδυασμός του αγώνα, η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» Μαραθώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ