Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Στον αγώνα μας η ελπίδα»
  • Δυναμική η χτεσινή συγκέντρωση της ΝΑΣ και του συνδυασμού «Πειραιάς - Αναγέννηση»
  • «Ούτε δευτερόλεπτο χαμένο στη μάχη με το ψηφοδέλτιο», ήταν το μήνυμα των ομιλητών που έτυχε ενθουσιώδους ανταπόκρισης από τους συγκεντρωμένους

Ελπιδοφόρο μήνυμα αγώνα και προοπτικής για την Κυριακή και την επόμενη μέρα των εκλογών έστειλε χτες το βράδυ το πρώτο λιμάνι της χώρας. Από την πλατεία Κοραή του Πειραιά, εργάτες της στεριάς και της θάλασσας, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες και νεολαίοι, που έδωσαν μαζικά το «παρών» τους ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα των ψηφοδελτίων του δημοτικού συνδυασμού «Πειραιάς -Αναγέννηση» και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», συγκροτώντας μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, έδωσαν ταυτόχρονα και την πρώτη ηχηρή απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

* * *

Ολος αυτός ο κόσμος που ήταν εκεί, διαδήλωσε την απόφασή του να αντισταθεί με την ψήφο του την Κυριακή και τους συντονισμένους αγώνες του την επόμενη μέρα, ενάντια στην ανεργία που μαστίζει τον Πειραιά, στη συρρίκνωση της βιομηχανίας, στο διωγμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για λογαριασμό των μονοπωλίων, στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, στο ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων του, για δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία, για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που τον βασανίζουν.

* * *

Το αγωνιστικό ραντεβού είχε οριστεί στις 8 το βράδυ, όμως η πλατεία είχε αρχίσει να γεμίζει από πολύ πιο νωρίς από ανθρώπους της δουλιάς, του μόχθου. Αυτή ακριβώς η μαζική παρουσία των Πειραιωτών ήταν που έκανε τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη να πει αρχίζοντας την ομιλία του ότι η συγκέντρωση αυτή «διαψεύδει τις στημένες δημοσκοπήσεις του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, σπάει το φράγμα της σιωπής των κρατικών και ιδιωτικών ΜΜΕ, στέλνει μήνυμα ελπίδας για την Κυριακή των εκλογών».

* * *

Λίγο μετά τις 8, στο βήμα ανέβηκε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, για να προλογίσει τους ομιλητές δίνοντας από την αρχή το στίγμα βροντοφωνάζοντας ότι την «Κυριακή βγάζουμε κόκκινη κάρτα» στην αντιλαϊκή πολιτική, ενώ το πανό που είχε αναρτηθεί συμπλήρωνε: «Κάνε το βήμα τώρα! Ψήφισε ΝΑΣ και "Πειραιάς - Αναγέννηση". Στον αγώνα η ελπίδα». Και σε αυτήν ακριβώς την ελπίδα αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Μαντάς, συντονιστής της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, Ρίκα Ροδάκη, από την Κομμουνιστική Ανανέωση, και Λάμπρος Βλάχος, από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

* * *

«Εδώ είναι η ελπίδα, στους αγώνες, στη λαϊκή αντεπίθεση και αυτό το καταθέτουμε και στην κάλπη», υπογράμμισε και η υποψήφια δήμαρχος Ελπίδα Παντελάκη, την οποία οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν στο βήμα με το σύνθημα: «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη». Και παράλληλα απηύθυνε το σύνθημα που έγινε για όλους υπόσχεση ότι η μάχη για να φτάσουν τα ψηφοδέλτια σε κάθε εργατογειτονιά του Πειραιά, τις επόμενες δύο μέρες, θα δοθεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Οτι δεν πρόκειται να πάει χαμένο ούτε δευτερόλεπτο.

* * *

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ, η Διαμάντω Μανωλάκου και ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτές του Κόμματος, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ