Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Tο θράσος του δεν έχει όρια

Εχει αποθρασυνθεί τελείως! Μιλάμε για τον Χρήστο Παλαιολόγο, υποψήφιο δήμαρχο Λεβαδέων, στέλεχος του ΣΥΝ και γραμματέα της ΚΕΔΚΕ. Προχτές, σε τηλεοπτική εκπομπή σε τοπικό σταθμό, στην οποία συμμετείχαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λιβαδειάς, αρνήθηκε - απαντώντας στον υποψήφιο της παράταξης «Λιβαδιά Δράση και Προοπτική» Νώντα Κοτσικώνα - ότι στο δήμο έχουν εφαρμοστεί ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα περιβόητα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης που μετεξελίχθηκαν σε Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης. Προγράμματα, που αποσκοπούν - κυρίως - στο να «μοιράζουν» οι δήμοι ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες, που προσλαμβάνουν με αυτή τη διαδικασία προσωπικό. Προγράμματα μέσω των οποίων μοιράζονται μερικές θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες ανέργους.

Ούτε λίγο - ούτε πολύ, αρνήθηκε ότι υποστηρίζει αυτά τα προγράμματα. Ομως, το χοντροκομμένο ψέμα του κ. Παλαιολόγου είναι διπλό. Οχι μόνο γιατί ως δήμαρχος Λιβαδειάς (ήταν από το 1990 έως το 2002) συμφώνησε και προώθησε την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων. Αλλά πολύ περισσότερο, διότι ως στέλεχος της ΚΕΔΚΕ προώθησε αυτά τα προγράμματα, ώστε να υλοποιηθούν σε όλους τους δήμους της χώρας!

Εχουμε και λέμε:

Στις 17 Φλεβάρη 1997 ο τότε υφυπουργός Οικονομίας Χ. Πάχτας ανακοίνωνε τις πρώτες 7 περιοχές που επιλεκτικά θα εφαρμοζόταν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και ο νομός Βοιωτίας (οι υπόλοιπες ήταν: Κοζάνη, Φλώρινα, Αχαΐα, Μαγνησία, Δράμα, Ημαθία). Είχε προηγηθεί συμφωνία μεταξύ νομαρχιών και δήμων της νομαρχίας για την έναρξη της υλοποίησης των προγραμμάτων... Μήπως δε θυμάται ο κ. Παλαιολόγος τις τότε πανηγυρικές ανακοινώσεις του υπουργείου και της νομαρχίας για την έναρξη υλοποίησης των προγραμμάτων; Εμείς τις θυμούμαστε και μπορούμε να φρεσκάρουμε τη μνήμη του.

Ομως, τα έργα και οι ημέρες του κ. Παλαιολόγου έχουν και συνέχεια: Στις 16 Φλεβάρη 2006 (κυβέρνηση ΝΔ) η ΚΕΔΚΕ εκδίδει ανακοίνωση, με την οποία αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της μερικής απασχόλησης ως «κατεύθυνση και επιταγή της ΕΕ». Περίπου ένα χρόνο πριν, στις 18 Γενάρη 2005, το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ είχε ζητήσει περισσότερα χρήματα για την εφαρμογή του προγράμματος της μερικής απασχόλησης. Ο κ. Παλαιολόγος όχι μόνο συμμετέχει σε αυτή την απόφαση, αλλά ο ίδιος είναι ο εισηγητής!

Επιπλέον, το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ - ο κ. Παλαιολόγος συμμετείχε στην Εκτελεστική Επιτροπή και το ΔΣ - προώθησε διατάξεις για τη γενικευμένη εφαρμογή της μερικής απασχόλησης και της ανασφάλιστης εργασίας στους δήμους σε ευρύτερο πεδίο, όπως Σχολικοί Φύλακες και Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης. Μάλιστα, πολύ πριν την ψήφιση του νόμου 3250/2004 για την επέκταση στο Δημόσιο και στους δήμους της μερικής απασχόλησης, είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται ελαστικές σχέσεις εργασίας με απόφαση της ΚΕΔΚΕ.

Τα ψέματα τελειώνουν κάπου εδώ. Ας φροντίσει ο κ. Παλαιολόγος να ...θυμάται καλύτερα πού βάζει τις υπογραφές του κι ας μην κοροϊδεύει τον κόσμο.


Κ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ