Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Είναι η στιγμή για το αποφασιστικό βήμα!

Αποσπάσματα από την ομιλία του υποψήφιου Νομάρχη Πειραιά

«Δε θα αφήσουμε ούτε λεπτό να πάει χαμένο. Να ανταμώσουμε ξανά στις δύο μέρες που έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες με όλες και όλους που βρεθήκαμε μαζί στις πύλες των εργοστασίων, των πολυκαταστημάτων, των σούπερ μάρκετ, στις πόρτες των σχολείων, των νοσοκομείων, στα γιαπιά, στα καρνάγια.

Με όλες και όλους που ανταμώνουμε στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την ακρίβεια. Που μαζί αντισταθήκαμε στην τρομοκρατία, τον αυταρχισμό, τα δακρυγόνα, τις "μπλε" και "πράσινες" επιστρατεύσεις, για το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας. Που μαζί δώσαμε και δίνουμε τη μάχη για φτηνά εισιτήρια, ασφαλή πλοία, ανοιχτές χωρίς χαράτσι παραλίες, δρόμους χωρίς διόδια, παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία για να μην πληρώνουμε και άλλους φόρους. Που μαζί περιφρουρήσαμε και περιφρουρούμε τους ελεύθερους χώρους».

Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε, αρχίζοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μανουσογιαννάκης προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, όλους τους αγανακτισμένους από την αντιλαϊκή πολιτική της πειραιώτικης περιφέρειας, δίνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα των θέσεων του αγωνιστικού συνδυασμού.

Αναφερόμενος στους συνδυασμούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ που συνδιοικεί με το ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά δήμων και συνεργάζεται μαζί του στην πλειοψηφία των δήμων της Β` Περιφέρειας Πειραιά, επισήμανε:

«Εμφανίζονται σήμερα σαν σωτήρες που ήρθαν να φτιάξουν τις πόλεις μας, τις γειτονιές μας, να κάνουν, λένε, όμορφη τη ζωή μας. Σαν να μην είναι αυτοί και τα κόμματα που τους στηρίζουν που 30 χρόνια τώρα εναλλάσσονται στην κυβέρνηση, τους δήμους και τις νομαρχίες. Σαν να μην είναι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά που τραβάμε. Ολοι μαζί προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για να συνεχίσουν ακάθεκτοι να στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και να ξεζουμίσουν τον κόσμο».

«Μας ρωτούν - συνέχισε - "εσείς τι θα κάνετε;". Την απάντηση την έχει δώσει ο κομμουνιστής δήμαρχος της Κοκκινιάς, σύντροφος Στέλιος Μπενετάτος. Τέσσερα χρόνια κράτησε παγωμένα τα δημοτικά τέλη, ξήλωσε τις χαφιεδοκάμερες και τις κεραίες, ήταν μαζί με τους εργαζόμενους στους αγώνες τους, στους καταπέλτες, στα εργοστάσια, στα πολυκαταστήματα, αντιστάθηκε σε αυτή την πολιτική».

Καταλήγοντας, ο Γ. Μανουσογιαννάκης τόνισε: «Την Κυριακή το βράδυ, ανάλογα με το τι ψηφίσαμε, θα στείλουμε μήνυμα. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα, να μην τους δώσουμε το δικαίωμα να μας κάνουν συνυπεύθυνους. Τους καλούμε να ενισχύσουν όλα τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια στους δήμους και τις νομαρχίες. Γιατί συγκροτούνται από εργάτες, υπάλληλους, επιστήμονες, νεολαίους, επαγγελματοβιοτέχνες, ανθρώπους που διακρίθηκαν για τους αγώνες τους, τη συνέπειά τους, την ανιδιοτέλειά τους. Γιατί αποτελούν εγγύηση οι δυνάμεις που τα στηρίζουν, το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών. Με την ψήφο σας ενισχύστε αποφασιστικά τους συνδυασμούς της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα. Για να ξημερώσει η Δευτέρα με χαμόγελο για τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ