Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΑΣ
Ολοι μαζί να δώσουμε στη συνεργασία μια νίκη

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό του συντονιστή της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και υποψήφιου νομαρχιακού συμβούλου

Ο Παναγιώτης Μαντάς, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος, συντονιστής της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, μιλώντας στη συγκέντρωση, μετέφερε αγωνιστικό χαιρετισμό του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ.

«Το ΔΗΚΚΙ, τόνισε, είναι και αυτό εδώ. Στη συμπαράταξη και την πολιτική συνεργασία μαζί με το ΚΚΕ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, την Κομμουνιστική Ανανέωση, οικολόγους, συνεπείς αγωνιστές, αλλά και ανένταχτους πολίτες οι οποίοι δε θέλουν να σκύψουν το κεφάλι, δε θέλουν να γίνουν σύγχρονοι ραγιάδες».

Αναφερόμενος στις εκλογές, σημείωσε: «Γνωρίζουμε καλά πως με τις εκλογές και πολύ περισσότερο με τις δημοτικές εκλογές δεν μπορεί να ανατραπεί αυτή η λαίλαπα, η βαρβαρότητα και η ισοπέδωση που τα τελευταία, τουλάχιστον, 15 χρόνια ο νεοφιλελευθερισμός, η σημερινή μορφή του καπιταλιστικού συστήματος και η ιμπεριαλιστική νέα τάξη έχουν επιβάλει σε κάθε πτυχή της πολιτικής, πολιτιστικής και οικονομικής ζωής». Για να προσθέσει: «Ωστόσο, το δικαίωμα της ψήφου είναι ισχυρό και κανένας άνθρωπος της δουλιάς και του μόχθου δεν πρέπει να το χαρίσει σε αυτούς που έχουν οδηγήσει τη χώρα στο χειρότερο σημείο υποτέλειας, εξάρτησης και κινδύνου της εθνικής κυριαρχίας. Δεν πρέπει να το χαρίσει σε αυτούς που θέλουν να κάνουν τον Ελληνα πολίτη σύγχρονο δουλοπάροικο».

Και τόνισε: «Η ψήφος στη συμπαράταξη και την πολιτική συνεργασία έχει ένα ακόμα νόημα: Εχει το νόημα ενός καινούριου ξεκινήματος, μιας καινούριας αφετηρίας, ώστε από την επόμενη μέρα να ανθίσει η ελπίδα για το προοδευτικό ριζοσπαστικό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, όλων των Ελλήνων που δε βολεύονται στην καταχνιά του δικομματισμού». Και κατέληξε: «Ολοι μαζί να δώσουμε στη συνεργασία μια νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ