Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Ψηφίστε για σας και τα παιδιά σας

Αποσπάσματα από την ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου Πειραιά

«Δυο μέρες μένουν για να φτάσουν τα ψηφοδέλτια του αγώνα και της λαϊκής αντεπίθεσης σε κάθε τόπο δουλιάς, σε κάθε λαϊκό σπίτι. Δύο μέρες μένουν για να πάρουν απόφαση οι άνθρωποι του μόχθου, που δέχονται αλλεπάλληλα πλήγματα στη ζωή τους από τη βάρβαρη πολιτική του ευρω-ονείρου, να κάνουν το καθήκον τους, που συνεχώς αναβάλουν, προς τον εαυτό τους και τα παιδιά τους, δίνοντας ισχυρό πλήγμα στους εκφραστές του δικομματισμού - δημάρχους και νομάρχες που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ - κάνοντας τη διαφορά υπέρ των λαϊκών συμφερόντων».

Από τις πρώτες φράσεις της ομιλίας της η υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη εξέπεμψε το μήνυμα του αγωνιστικού ψηφοδελτίου.

«Δεν αλλάζει σελίδα ο Πειραιάς αν φύγει ο Χρ. Αγραπίδης και έρθει ο Π. Φασούλας. Νίκη για τον Πειραιά σημαίνει, από τη σκοπιά των εργαζομένων, αν στην κάλπη δεχτούν ισχυρό πλήγμα και ο συνδυασμός του Π. Φασούλα και ο συνδυασμός του Χρ. Αγραπίδη, με ταυτόχρονη υπερψήφιση του συνδυασμού μας «Πειραιάς - Αναγέννηση». Γιατί εμείς είμαστε η μοναδική φερέγγυα επιλογή απέναντι στο δικομματισμό και αποτελούμε εγγύηση». Και όπως επισήμανε, αυτό επιβεβαιώνεται από τις δυνάμεις που στηρίζουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, αλλά και από την ίδια του τη σύνθεση.

Αναφερόμενη στους αγώνες για την Παιδεία σημείωσε ότι: «Θέλουμε να είμαστε μέσα, μπροστά σ' αυτούς τους αγώνες, γιατί πρόκειται για τα παιδιά μας, γιατί τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας είναι το μέλλον αυτού του τόπου, κι αυτό το μέλλον δεν το διαπραγματευόμαστε».

«Στο Δήμο του Πειραιά - συνέχισε - διαγκωνίζονται σκληρές ομάδες επιχειρηματικών συμφερόντων να βγάλουν το δήμαρχό τους, τον Αγραπίδη ή τον Φασούλα. Εσύ τι δουλιά έχεις να μπεις ανάμεσά τους και να γίνεις διαιτητής στο παιχνίδι που είναι στημένο και συ ο χαμένος; Εσύ είσαι απέναντι. Δείξτο στην κάλπη. Αγραπίδης - Φασούλας έχουν κοινό πρόγραμμα. Εχουν δοκιμαστεί και ως παρατάξεις και ως πρόσωπα»...

«Σε συνθήκες αντιλαϊκής επέλασης είναι αναγκαίο να έχεις δήμαρχο αντίβαρο υπέρ του λαού. Γιατί εμείς είμαστε εγγύηση ότι θα είμαστε μαζί με το ταξικό λαϊκό κίνημα. Διεκδικούμε χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, παρακρατηθέντες πόρους και νέους, 0% αύξηση ανταποδοτικών τελών και σταδιακή μείωση για κατοικία, μικροΕΒΕ, αύξηση στους μεγαλοκαταστηματάρχες. Για το προσωπικό του Δήμου διεκδικούμε σταθερή μόνιμη εργασία. Δεν αναγνωρίζουμε καμία συμφωνία και απόφαση του ΔΣ που παραχωρεί τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους σε ιδιώτες. Θα ζητήσουμε ακύρωση αυτών των αποφάσεων. Δεν μπορούν να μας βάλουν στο τσεπάκι τους τα τρωκτικά των επιχειρηματιών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΝ, που εμφανίζεται ως ανεξάρτητος, ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ. Το κόμμα που τον στηρίζει υλοποίησε με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την αντιλαϊκή πολιτική στην ΤΑ από θέσεις διοίκησης και συναίνεσε από θέσεις αντιπολίτευσης (ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ).

Να ενισχύσουμε λοιπόν αποφασιστικά τη δικιά μας φωνή στο Δήμο και τη Νομαρχία, πιο δυνατά, πιο αποτελεσματικά από καλύτερες θέσεις, για ένα καλύτερο αύριο, για μας και τα παιδιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ