Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Γλωσσοδέτης...

Γιατί άραγε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όποτε βρίσκονται σε τηλεοπτικό παράθυρο (και δίνουν τις γνωστές τους «παραστάσεις» βγάζοντας «μαυρογιαλούρεια» λογύδρια υπέρ της Παιδείας, υπέρ των δασκάλων και φυσικά υπέρ των μαθητών), στην ερώτηση «Εσείς στο ΠΑΣΟΚ είστε υπέρ ή κατά των καταλήψεων;», ή ακόμα και στην ερώτηση «Ποια η γνώμη του ΠΑΣΟΚ για τις καταλήψεις των παιδιών;», παθαίνουν ...γλωσσοδέτη;

Γιατί η - κατά τα λοιπά - λαλίστατη υπεύθυνη των θεμάτων Παιδείας στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Μιλένα Αποστολάκη, η οποία έχει κι από μια (καμιά φορά και από δύο!) απάντηση για κάθε ερώτηση (ακόμα κι όταν δεν της απευθύνει κανείς ερώτηση), δυσκολεύεται να απαντήσει στο παραπάνω θέμα;

*

Ιδού, λοιπόν, πού έγκειται η δυσκολία του ΠΑΣΟΚ:

«Οποιος καθ' οιονδήποτε τρόπο παρεμποδίζει, διαταράσσει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία δημόσιου σχολείου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή παρανόμως παραμένει σε χώρους λειτουργίας αυτών τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Η ποινική δίωξη σε βάρος των υπαιτίων ασκείται αυτεπάγγελτα».

Αυτό που μόλις διαβάσατε είναι το αγλάισμα της επίδειξης σεβασμού από μεριάς του ΠΑΣΟΚ στον αγώνα των μαθητών. Τόσο των σημερινών μαθητών, όσο και των χτεσινών μαθητών. Είναι η περίφημη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία επέβαλε το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης του κ. Σημίτη, στις 3 του Δεκέμβρη 1999 ενάντια στους τότε μαθητές και στις τότε καταλήψεις.

Ομόφωνη ήταν τότε η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Παπανδρέου πάρθηκε. Ετσι στήθηκαν τότε τα «μαθητοδικεία». Και φυσικά η επαίσχυντη αυτή Πράξη δεν ανακλήθηκε ποτέ. Ισχύει ακόμα. Το ΠΑΣΟΚ την προώθησε. Η Νέα Δημοκρατία τη διατηρεί.

Οσο για τους μαθητές, σήμερα, κάνουν ό,τι και οι μαθητές τότε: Την αντιμετωπίζουν, όπως της αξίζει, σαν ένα κουρελόχαρτο, που χάσκει την αθλιότητα των εμπνευστών του και αποτυπώνει το «παιδαγωγικό» πρότυπο του εισαγγελέα, από το οποίο διαπνέονται οι δικομματικοί «Δάσκαλοι του Γένους».


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ