Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

Αύριο η δίκη του Δ. Αγκαβανάκη, για το αντιπολεμικό πανό του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη

Ο Δ. Αγκαβανάκης
Ο Δ. Αγκαβανάκης
Την κυβέρνηση της ΝΔ, που σαν άξιος συνεχιστής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τον αντεργατικό αντιλαϊκό κατήφορο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με αφορμή την αυριανή δίκη του στελέχους του ΠΑΜΕ, Δ. Αγκαβανάκη, στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο 7 και ώρα 9 π.μ.). Η κατηγορία είναι ότι συμμετείχε στο κρέμασμα αντιπολεμικών πανό στην Ακρόπολη από τις ταξικές δυνάμεις, στις 15 Φλεβάρη 2003, μέρα αντιιμπεριαλιστικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα ενάντια στη δολοφονική επέμβαση στο Ιράκ. Μια δίωξη που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται σήμερα από τη ΝΔ.

«Ο Δ. Αγκαβανάκης - τονίζεται στην ανακοίνωση - όπως και εκατοντάδες άλλα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, στις 15 Φλεβάρη 2003, πρωτοστάτησαν στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις εκφράζοντας τα αισθήματα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ. Είμαστε υπερήφανοι που όλη η ανθρωπότητα είδε την Ακρόπολη στολισμένη με το ΣΤΟΠ στον πόλεμο. Είμαστε υπερήφανοι που τα στελέχη του ταξικού κινήματος είναι στην πρωτοπορία, όχι μόνο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, αλλά και σε όλα τα μέτωπα της ταξικής πάλης και των κοινωνικών αγώνων».

Το ΠΑΜΕ καταλήγει προειδοποιώντας τη ΝΔ και την κυβέρνησή της ότι «όχι μόνο θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της, αλλά αυτού του είδους οι διώξεις, όπως και στο παρελθόν, δε μας τρομοκρατούν αλλά μας ατσαλώνουν, μας δυναμώνουν, μας κάνουν πιο πεισματάρηδες στο δίκαιο αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στους πολέμους των καπιταλιστών, ενάντια στους καθημερινούς ταξικούς πολέμους, ενάντια στο καθεστώς της εκμετάλλευσης».

Ψηφίσματα συμπαράστασης

Νέα ψηφίσματα συμπαράστασης προστίθενται καθημερινά από συνδικαλιστικούς και άλλους μαζικούς φορείς, που απαιτούν την παύση της δίωξης.

Μεταξύ αυτών το ΔΣ της ΟΛΜΕ, που έχει πάρει απόφαση να παραστεί στη δίκη εκφράζοντας την αλληλεγγύη όλου του εκπαιδευτικού κόσμου. Ακόμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων. Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης εκφράζουν την ομόθυμη συμπαράστασή τους και σημειώνουν ότι η δίωξη έχει πολιτικό χαρακτήρα. Ενώ το Εργατικό Κέντρο Αρτας σημειώνει ότι «η νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών και τρομοκράτησης» και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου ότι «η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός της αστικής τάξης δε θα περάσουν». Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε και η Επιτροπή Ειρήνης Καισαριανής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ