Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Υπέρ της προώθησης του «Ευρωσυντάγματος»

«Στασιμότητα» και «αδυναμία» της ΕΕ να προωθήσει το αντιδραστικό «Ευρωσύνταγμα» και να διαμορφώσει μια «κοινή εξωτερική πολιτική», που θα ενδυναμώσει τους ιμπεριαλιστικούς της σχεδιασμούς, διέκρινε χτες ο Γ. Παπανδρέου με δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του στη Βουλή με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χοσέ Μπορέλ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σαν γνήσιος εκφραστής ενός κόμματος που υπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, επιδιώκει την πολιτική ενοποίηση και ισχυροποίηση του ευρωοικοδομήματος, μέσα από το «Ευρωσύνταγμα», προκείμενου να εξασφαλιστεί η «συνταγματοποίηση» των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και η νομιμοποίηση του καθεστώτος και της ελευθερίας δράσης των πολυεθνικών... εγκάλεσε χτες την ΕΕ για «στασιμότητα σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση» και στη «διαμόρφωση μιας συγκεκριμένης ταυτότητας στη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα»... Μάλιστα, ο ίδιος υποσχέθηκε ότι σαν πρόεδρος της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, όπως χαρακτηριστικά είπε: «Στην ανάγκη να διαμορφώσουμε ένα όραμα των σοσιαλιστών για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης»...

Ο Γ. Παπανδρέου... διέγνωσε επίσης «παρατεταμένη αδυναμία που δείχνει τελευταία η Ευρωπαϊκή Ενωση στο να διαμορφώσει μια κοινή εξωτερική πολιτική και στάση στα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας, αλλά και στη γύρω περιοχή, όπως στη Μέση Ανατολή». Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ακόμα πιο ενεργή συμμετοχή των κυβερνήσεων των κρατών - μελών στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και γι' αυτό ακριβώς το λόγο μίλησε για «αδυναμία» στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής, που οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να πετύχουν μέσα από το «Ευρωσύνταγμα» που επιβάλλει ακριβώς την ενιαία έκφραση στην εξωτερική πολιτική, με την παράλληλη ενίσχυση της δυνατότητάς τους να επεμβαίνουν μέσα από τη δημιουργία του «ευρωστρατού».

Επίσης ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι συμφώνησε με τον Χ. Μπορέλ, «η Τουρκία να έχει μια ευρωπαϊκή πορεία», τηρώντας όμως τις «υποχρεώσεις» της και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα που πρέπει να περάσει η ΕΕ προς την τουρκική πλευρά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ