Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για τη μόρφωση και τη ζωή μας

Οι μαθητές απαντούν στο όργιο συκοφάντησης του αγώνα τους, με αφορμή τις επιθέσεις που δέχονται ορισμένα υπό κατάληψη σχολεία από εξωσχολικούς

Το όργιο κατασυκοφάντησης του αγώνα τους και οι προσπάθειες τρομοκράτησής τους δεν πτοούν τους μαθητές, που συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους, ενάντια σε μια πολιτική που τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, που κάνει την Παιδεία εμπόρευμα για λίγους.

Απέναντι σ' αυτό το όργιο παραπληροφόρησης για το τι συμβαίνει πράγματι στις καταλήψεις, απέναντι σε μια σειρά στημένες προβοκάτσιες - ελάχιστες σε σχέση με τα κοντά χίλια σχολεία που μετέχουν στον αγώνα - οι μαθητές δηλώνουν: «Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό»!

Με ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας σημειώνει: «Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν εμάς και τον κόσμο. Να μη μιλάμε για τα αιτήματά μας, να μη μιλάμε για τη ζωή μας». Καλεί τους μαθητές να δώσουν μαζικό «παρών» στα συλλαλητήρια για την Παιδεία, την Παρασκευή 3 Νοέμβρη. Στα συλλαλητήρια, υπενθυμίζεται πως έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν οι δάσκαλοι και οι πανεπιστημιακοί με 24ωρη απεργία, οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με στάσεις εργασίας, ενώ ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει φοιτητές και σπουδαστές.


ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ