Τρίτη 8 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιορτή το βράδυ του Σαββάτου

Η κούραση από το ταξίδι, αλλά και την πολύωρη κινητοποίηση το Σάββατο το απόγευμα, δεν εμπόδισε τους νέους και τις νέες να στήσουν γιορτή το βράδυ της ίδιας μέρας στο χώρο της κατασκήνωσης.

Με κρητικούς χορούς από τοπικό συγκρότημα και κρητικά τραγούδια ξεκίνησε η βραδινή εκδήλωση, που κανέναν δεν μπόρεσαν να αφήσουν ασυγκίνητο και να μην προσπαθήσουν έστω για λίγο να χορέψουν μαζί με τους Κρητικούς, έστω και αν δεν κατάφερναν να πιάσουν το ρυθμό και τα βήματα.

"Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Είμαστε σίγουροι ότι η πάλη των νέων κομμουνιστών στο πλευρό της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ θα δώσει τη λύση. Η ΚΝΕ, μπροστάρης στην πάλη του νεολαιίστικου κινήματος, θα δώσει απαντήσεις στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Εμπρός, λοιπόν, για ΚΝΕ γερή και μαζική και τώρα και πάντα στην πρώτη τη γραμμή",τόνισε χαιρετίζοντας στην εκδήλωση εκ μέρους της ΝΟ Χανίων η γραμματέας Ζήνα Κακναβάτου.

Η συνέχεια ήταν αφιερωμένη στο Σύνδεσμο Διάδοσης Ελληνικών Χορών,που έκανε θεαματική εμφάνιση με δημοτικούς χορούς.

Η θεατρική ομάδα της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη",διακωμωδώντας τη Συνθήκη του Σένγκεν, παρουσίασε σκετς με τίτλο "Σενγκενιάδα". Ενα μικρό απόσπασμα από το σκετς, που αναφέρονται στις πορείες και στις κινητοποιήσεις: "Πολλούς τους βλέπω τούτους δω, κάτι διεκδικούνε. Σαν ρέμπελοι μου φαίνονται, τ' αμάξια σταματούνε. Τι έχεις για την πάρτη τους, στο αρχείο μας γραμμένο; Να επέμβω τώρα γρήγορα ή να περιμένω; Για σίτιση και στέγαση γράφει το πανό τους και για παιδεία δωρεάν κει πίσω το ταμπλό τους. Τούτοι δεν είν' απλά ύποπτοι, είναι χοντρά μπλεγμένοι, σημείωνε ονόματα την έχουνε βαμμένη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ