Τρίτη 8 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΙΣ
Αποτέλεσμα ασύδοτης λειτουργίας

Την αμέριστη συμπαράστασή του στους διωκόμενους γιατρούς του "Ευαγγελισμού", καταδικάζοντας ταυτόχρονα τον απαράδεκτο διασυρμό τους από μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ επισημαίνει ότι τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν παρόμοια φαινόμενα διασυρμού, προσβολής της προσωπικής και επαγγελματικής υπόστασης και υπονόμευσης της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης στο ιατρικό Σώμα. "Πρόκειται για το συνδυασμένο αποτέλεσμα της ασύδοτης και πέραν κάθε δεοντολογίας λειτουργίας των ΜΜΕ και της αδιαφορίας των αρμοδίων της πολιτείας, οι οποίοι δε βλέπουν ότι αυτή η "ιατροφάγος" εκστρατεία - όσο κι αν σήμερα τους βολεύει γιατί επισκιάζει τις δικές τους παραλείψεις και ευθύνες - τελικά θα υποσκάψει τα ίδια τα θεμέλια του ΕΣΥ, για το οποίο υποτίθεται ότι τόσο ενδιαφέρονται", τονίζει ο ΠΙΣ στην ανακοίνωση.

Ο ΠΙΣ απευθύνει έκκληση στα ΜΜΕ "να στέκονται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα απέναντι σε τέτοια θέματα". Ζητά από την κυβέρνηση να προστατέψει το κύρος των λειτουργών της υγείας, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζονται σκληρά και με αυταπάρνηση μέσα σε αντίξοες, τις πιο πολλές φορές, συνθήκες, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιστημονικού επιπέδου στον ελληνικό λαό.

Να προστατευτείη αξιοπρέπειατων επιστημόνων

Επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων Ιατρών Νοσηλευτηρίων Αθηνών - Πειραιώς υψώνει - όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του - "στεντόρεια φωνή διαμαρτυρίας για την κακόβουλη, ύποπτη και υποβολιμαία συκοφαντία ενάντια στους γιατρούς του "Ευαγγελισμού"".

"Μέχρι τώρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, μας έλεγαν για τα φακελάκια των γιατρών. Τώρα ανακάλυψαν και εμπόριο οργάνων! Η χώρα μας έγινε τριτοκοσμική και χώρα της Λατινικής Αμερικής. Τι άλλο θα ακούσουμε και τι άλλο θα δουν τα μάτια μας. Καταξιωμένοι λειτουργοί της Υγείας, με πολυετή θητεία, με αναγνωρισμένο ήθος, με λαμπρές σπουδές, με κοινωνική προσφορά απέραντη, επιστήμονες που έχουν γίνει ολοκαύτωμα στην κοινωνική προσφορά υγείας, δεν έχουν ανάγκη υπερασπίσεως και συνηγορίας. Μιλούν για αυτούς οι χιλιάδες και χιλιάδες των ασθενών τους που ζουν χάρις αυτών. Δεν είναι τα ιδιωτικά ΜΜΕ που υπηρετούν και στηρίζουν τη Δημόσια και Λαϊκή Υγεία. Αυτοί καθημερινά τη διασύρουν, τη συκοφαντούν και τη δίνουν βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα των αφεντικών τους. Οι γιατροί και όλο το προσωπικό είναι αυτοί που παλεύουν ενάντια στη λιτότητα, στις περικοπές και στην ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων".

Τέλος, ο Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να προστατεύσει τους θεσμούς και την αξιοπρέπεια των επιστημόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ