Τρίτη 8 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αναδασωτέες άμεσα και χωρίς καμιά εξαίρεση

Να κηρυχθούν άμεσα και χωρίς εξαιρέσεις ως αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις του Σέιχ Σου, καλεί με ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ.

"Οι εμπρηστές "δραστηριοποιήθηκαν" ξανά έχοντας στόχο το οξυγόνο του λαού της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας βιβλική καταστροφή στο μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας", επισημαίνει η ΚΟΘ και υπογραμμίζει:

"Το χέρι των χτεσινών εμπρηστών οπλίστηκε από την αντιδασική πολιτική όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας 20ετίας. Ειδικά, η σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση δασική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα το νομοσχέδιο Τζουμάκα, ανοίγει διάπλατα πλέον το δρόμο στους αδίστακτους οικοπεδοφάγους, μεγαλοκαταπατητές και κομπιναδόρους, που εμπορεύονται το φυσικό περιβάλλον, το δασικό πλούτο και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων. Η χτεσινή τραγωδία έκανε φανερές τις εγκληματικές ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες πυρόσβεσης και δασοπροστασίας. Αυτό άλλωστε διαπίστωσε και η αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, κατά την ενημέρωση που ζήτησε και είχε από τον νομάρχη Θεσσαλονίκης.

Αποδείχνεται ότι η ασκούμενη δασική πολιτική είναι καταστροφική για τα δάση και ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση της προστασίας των δασών στα χέρια του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ