Τρίτη 8 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο αγώνας έχει αποτελέσματα

Οι παρεμβάσεις στη χτεσινή εκδήλωση

Στη χτεσινή εκδήλωση της ΚΟΑ έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Χ. Ζαχαρόγιαννης τόνισε: "Η απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών καθιστά όλους τους γιατρούς δυνατούς. Κι αυτό γιατί οι νέοι γιατροί κατεβαίνουν στο δρόμο για να υπερασπίσουν τη δημόσια υγεία. Αυτή η μεγάλη κινητοποίηση έχει φέρει και σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση που χρησιμοποιεί διάφορα χαρτιά για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των νοσοκομειακών γιατρών. Αρχικά χρησιμοποίησε τον τηλεοπτικό φασισμό, σήμερα τις δικαστικές απειλές και τους εισαγγελείς. Αυτό που φοβίζει την κυβέρνηση και ακολουθεί αυτή την πρακτική, είναι ότι γίνεται μια πραγματική απεργία στο χώρο της υγείας. Γίνεται μια απεργία με τους γιατρούς μπροστά στις επάλξεις. Στην κινητοποίηση αυτή εκφράστηκε η αλληλεγγύη από πολλούς φορείς των εργαζομένων. Φάνηκε ακόμη ότι οι αγώνες βγάζουν αποτελέσματα. Πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας κάνουν αναφορά για την αγορά αξονικών τομογράφων για τα Νοσοκομεία "Σωτηρία" και "Μεταξά", αλλά και για αλλαγή της εφημερίας στο Νοσοκομείο της Νίκαιας. Δηλώσεις που γίνονται κάτω από την πίεση του αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών. Σήμερα δίνουμε μια μάχη για να μην ψηφιστεί το αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο. Αύριο, αν τελικά το ψηφίσουν, θα δώσουμε έναν πόλεμο που θα έχει νικητές και ηττημένους. Θα πληρώσουν όλοι αυτοί που θέλουν να ξεθεμελιώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας".

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο φάρμακο Π. Μπότσης στην παρέμβασή του υπογράμμισε: "Οι υπέρογκες δαπάνες για το φάρμακο οφείλονται στην ανυπαρξία μιας ουσιαστικής πολιτικής για τη δημιουργία μονάδων παραγωγής φαρμάκων που θα είχαν μειώσει το κόστος αισθητά. Σήμερα μιλούν για εισαγγελείς που διατάσσουν προκαταρκτικές εξετάσεις για τις απεργίες των γιατρών, ενώ πριν ένα χρόνο όταν είχαν δοθεί αυξήσεις 400% σε ορισμένα φάρμακα, ο εισαγγελέας που επενέβη δεν έχει δώσει ακόμη το πόρισμά του".

Ο Ηλ. Σιώρας,μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του "Ευαγγελισμού" σημείωσε: "Ο προϋπολογισμός για την υγεία ποτέ δεν ξεπέρασε το 5%, παρά τις εξαγγελίες ότι έφτανε το 5,8 και 6,2 του κρατικού προϋπολογισμού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας σειράς προβλημάτων στα Νοσοκομεία της χώρας και ουσιαστικά να υπονομεύεται από την κυβέρνηση ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας".

Παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ελληνικού, Κ. Κορτζίδης,ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Χρ. Λαζαρίδης,εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ