• Αύριο η Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ στο "Σωτηρία"
  • - Με την ίδια μαχητικότητα συνεχίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί την απεργία που έχει κηρύξει η ΕΙΝΑΠ με κύριο αίτημα την απόσυρση του αντι - ΕΣΥ νομοσχεδίου. Η απεργία λήγει αύριο και στις 11 πμ θα... - 1997-07-08 00:00:00.0"/>
  • Αύριο η Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ στο "Σωτηρία"
  • - Με την ίδια μαχητικότητα συνεχίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί την απεργία που έχει κηρύξει η ΕΙΝΑΠ με κύριο αίτημα την απόσυρση του αντι - ΕΣΥ νομοσχεδίου. Η απεργία λήγει αύριο και στις 11 πμ θα... - 1997-07-08 00:00:00.0" /> Η υγεία, υπόθεση όλων των εργαζομένων | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τρίτη 8 Ιούλη 1997
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 20
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    Η υγεία, υπόθεση όλων των εργαζομένων
    • Συνεχίζεται η απεργία της ΕΙΝΑΠ ενώ αύριο το πρωί θα γίνει εκδήλωση συνδικάτων και συνταξιούχων έξω απ' τον "Ευαγγελισμό", ώρα 9 π.μ.
    • Αύριο η Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ στο "Σωτηρία"

    Με την ίδια μαχητικότητα συνεχίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί την απεργία που έχει κηρύξει η ΕΙΝΑΠ με κύριο αίτημα την απόσυρση του αντι - ΕΣΥ νομοσχεδίου.

    Η απεργία λήγει αύριο και στις 11 πμ θα γίνει νέα γενική συνέλευση στο νοσοκομείο "Σωτηρία" για να αποφασιστεί ηπαραπέρα πορεία, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα εισάγει το νομοσχέδιο την επόμενη βδομάδα στο θερινό τμήμα της Βουλής.

    Χτες οι γιατροί του νοσοκομείου "Σωτηρία" περιφρούρησαν την απεργία κάνοντας εισαγωγή μόνο των υπερεπειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο. Οι γιατροί του νοσοκομείου "Μεταξά" ανακοίνωσαν ότι σήμερα θα κάνουν κατάληψη στο νοσοκομείο και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: "Συμμετέχοντας στην απεργία της ΕΙΝΑΠ κάνουμε κατάληψη του νοσοκομείου και μαζί με τα άλλααιτήματα της απεργίας απαιτούμε και διεκδικούμε τη διατήρηση και υποστήριξη του αντικαρκινικού χαρακτήρα του "Μεταξά". Για να γίνει αυτό πρέπει να εξοπλιστεί με υψηλή τεχνολογία και να στελεχωθεί με το απολύτως εξειδικευμένο προσωπικό. Ακόμα οι γιατροί του νοσοκομείου "Μεταξά" ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και να σταματήσουν τα άλλα σχέδια που βλάπτουν σοβαρά την υγεία και εξαθλιώνουν τους λειτουργούς της".

    Η εκδήλωση στον "Ευαγγελισμό"

    Πέντε συνδικάτα εργαζομένων και μια συνταξιουχική οργάνωση της Αθήνας οργανώνουν αύριο Τετάρτη εκδήλωση αλληλεγγύης στους νοσοκομειακούς γιατρούς έξω απ' τον "Ευαγγελισμό", ώρα 9 πμ, και με αίτημα την απόσυρση του αντι - ΕΣΥ νομοσχεδίου.

    Την εκδήλωση οργανώνουν τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Μετάλλου και Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος,η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων,οΣύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και ο Σύνδεσμος συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας και καλούν στην εκδήλωση τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους.

    Χτες το πρωί αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών σωματείων του Πειραιά επισκέφτηκε το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους γιατρούς τονίζοντας ότι οι συνταξιούχοι βρίσκονται στο πλευρό τους διεκδικώντας από κοινού την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

    Τα προβλήματα των εργαζομένων βρίσκονται σε συνεχή όξυνση, οι εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα χτυπιούνται καθημερινά μετά από την απαίτηση του κεφαλαίου και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, επισημαίνουν οι οργανωτές της εκδήλωσης στον "Ευαγγελισμό" και υπογραμμίζουν: "Μαζί με όλα αυτά η κυβέρνηση έρχεται να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Με το αντι - ΕΣΥ Νομοσχέδιο και τα μέτρα που κατά καιρούς παίρνει στο χώρο της υγείας, τα αγαθά των υπηρεσιών της υγείας θα γίνουν ακριβοπληρωμένα και απρόσιτα, για τους εργαζόμενους, συνταξιούχους που είναι και οι βασικοί χρηματοδότες του Εθνικού Συστήματος Υγείας".

    Τα συνδικάτα εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και απαιτούν "Δημόσια Δωρεάν και Αναβαθμισμένη Υγεία για όλο το Λαό, να μην μετατραπούν τα Νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και να μην καταστραφούν τα ασφαλιστικά ταμεία".

    Και η ανακοίνωση των συνδικάτων καταλήγει: "Η υπόθεση της υγείας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων, είναι υπόθεση όλων των συνδικάτων, για αυτό τα συνδικάτα μας ξεκινούν την παρέμβασή τους με την εκδήλωση απ' τον "Ευαγγελισμό" με αιτήματα την απόσυρση του αντι - ΕΣΥ νομοσχεδίου και δημόσια δωρεάν υγεία για όλους".

    Δ. Τσοβόλας: Ορθά αιτήματα

    Χτες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, συναντήθηκε με το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των νοσοκομειακών γιατρών και τις θέσεις τους για το νέο νομοσχέδιο.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δ. Τσοβόλας με δηλώσεις χαρακτήρισε ορθά τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών γιατί "με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και μάλιστα κατά τρόπο απαράδεκτο σε τμήμα διακοπών της Βουλής, υποσκάπτεται συνολικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας εις βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων".

    "Το ΔΗΚΚΙ συνέχισε ο Δ. Τσοβόλας, αφού άκουσε τις τεκμηριωμένες απόψεις της ΕΙΝΑΠ, θα δώσει τη μάχη μέσα στη Βουλή, ώστε να αποτρέψει την προώθηση αυτού του νομοσχεδίου, παλεύοντας για ένα άλλο νομοσχέδιο που θα αναβαθμίζει το ΕΣΥ και το δημόσιο χαρακτήρα του, αλλά και θα αντιμετωπίζει άμεσα τα καυτά προβλήματα και τις μεγάλες ελλείψεις στα Νοσοκομεία".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ