Τρίτη 8 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση για την Ψυττάλεια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για τα οξυμένα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη λειτουργία του έργου λυμάτων στην Ψυττάλεια, πραγματοποιεί αύριο στις 7.30 το απόγευμα στην είσοδο του Ακροκέραμου ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαραυγής Κερατσινίου.

Στη συγκέντρωση έχουν κληθεί οι δήμαρχοι Κερατσινίου, Περάματος και Δραπετσώνας, οι βουλευτές της Β Πειραιά, ο νομάρχης Πειραιά, ο Σύνδεσμος για το Περιβάλλον του Δήμου Πειραιά, ο διευθυντής για θέματα περιβάλλοντος της ΕΥΔΑΠ, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαραυγής, μεταξύ άλλων τονίζει ότι όλα τα λύματα καταλήγουν στην περιοχή, κυριολεκτικά δίπλα στα σπίτια των κατοίκων. Ταυτόχρονα, το νησάκι της Ψυττάλειας που θα μπορούσε να είναι τόπος αναψυχής, έχει γίνει μια μεγάλη βοθρολίμνη.

"Το έργο έχει κατασκευαστεί χωρίς να παρθούν μέτρα για το περιβάλλον και να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Στα δύο χρόνια λειτουργίας του η κατάσταση είναι αφόρητη από τις οσμές, τα κουνούπια και τις μύγες, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ