Τρίτη 8 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκλητικός ο Τζουμάκας

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να μεταθέσει τις ευθύνες στους δασικούς υπαλλήλους επιχείρησε χτες ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας, μπρος στις καταστροφικές πυρκαγιές στο Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης και σε πολλές ακόμα περιοχές της χώρας.

Ο υπουργός Γεωργίας σε σχετικές δηλώσεις, αφού ανέφερε ότι πρόκειται περί εμπρησμών, επιχείρησε προκλητικά να φορτώσει τις ευθύνες της κυβέρνησης στις πλάτες των δασικών υπαλλήλων, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα το εξής αμίμητο: Οτι κανείς δεν εμποδίζει τους δασικούς να οργανωθούν στο χώρο τους. Παράλληλα, με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες επιχειρεί να δικαιολογηθεί για τις καταστροφές που έγιναν στο Σέιχ Σου και στις άλλες περιοχές της χώρας, αναφέροντας ότι τα μέτωπα των πυρκαγιών ήταν πολλά και δεν ήταν δυνατή η έγκαιρη αντιμετώπισή τους. Ειδικότερα για το Σέιχ Σου, ο υπουργός Γεωργίας αρκέστηκε να πει ότι θα εξεταστούν τα αίτια της πυρκαγιάς από την προανάκριση που διενεργείται και ότι με βάση το σχεδιασμό του αντιπυρικού αγώνα για το 1997, το αποκεντρωμένο κλιμάκιο δασοπροστασίας θα εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη στις 14 Ιουλίου!

Τα άλλα κόμματα

Η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι είναι βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την απαράδεκτη, όσο και ανεξήγητη βραδύτητα που κινήθηκαν οι δασικές και πυροσβεστικές δυνάμεις για τον άμεσο εντοπισμό της πυρκαγιάς του Σέιχ Σου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας όσα είπε ο υπουργός Γεωργίας, σημείωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση είναι υπόλογοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού, διότι διέλυσαν τις δασικές υπηρεσίες και πράγματι παρέδωσαν τη χώρα στο έλεος των πυρκαγιών.

Το ΔΗΚΚΙ, στην ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι τα εκτεταμένα πύρινα μέτωπα αποκάλυψαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την παντελή έλλειψη κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δασοπροστασίας και καλεί την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη λειτουργία των σταθμών δασοπροστασίας στην περιφέρεια, να προχωρήσει στην εφαρμογή των αποφάσεων της διακομματικής επιτροπής για την προστασία των δασών και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καθώς και να δεσμευτεί για άμεση αναδάσωση όλων των καμένων περιοχών.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ με χτεσινή του δήλωση ανέφερε ότι η καταστροφή του Σέιχ Σου και τα χιλιάδες καμένα στρέμματα δάσους "φωτογραφίζουν την προκλητική ανικανότητα και τις κραυγαλέες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και των στελεχών της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ