Τρίτη 8 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συλλαλητήριο... για τους τύπους

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (του ανταποκριτή μας).-

Συλλαλητήριο για την εκτόνωση της οργής των αγροτών οργάνωσε χτες στο Ηράκλειο της Κρήτης η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού.

Το συλλαλητήριο - στο οποίο συμμετείχαν περίπου 400 αγρότες - ξεκίνησε με προσυγκέντρωση στις 10 π.μ., ενώ τα αιτήματα που τέθηκαν αφορούσαν παλιές και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης προς τον αγροτικό κόσμο του νομού. Η πορεία που πραγματοποιήθηκε κατέληξε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, όπου αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Β. Βασιλόπουλο, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ. Από συνάντηση το μόνο που προέκυψε ήταν αόριστες υποσχέσεις και οι συνδικαλιστές της ΟΑΣΝΗ αμέσως μετά υποδύθηκαν τους εξοργισμένους για να κατευνάσουν τα πνεύματα, ενώ από την άλλη έδωσαν πίστωση... χρόνου στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Γεωργίας.

Οι αγρότες του νομού Ηρακλείου ζητούν, μεταξύ άλλων, να δοθούν οι αποζημιώσεις αυτών που επλήγησαν από θεομηνίες από το 1994 μέχρι σήμερα, να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση των μεταφορών των προϊόντων της Κρήτης.

Την αντίθεσή τους με την τακτική της ηγεσίας της ΟΑΣΝΗ εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της ΛΑΕ, οι οποίοι τόνισαν ότι δε στηρίζουν το χτεσινό συλλαλητήριο. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν το περασμένο Σάββατο, οι εκπρόσωποι της παράταξης χαρακτήρισαν το συλλαλητήριο αυτό ως κυβερνητικό φιάσκο, χωρίς να διαψευστούν από την πραγματικότητα και τόνισαν ότι είναι υπέρ των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που στοχεύουν στην πραγματική επίλυση των προβλημάτων των αγροτών και κατάδειξης των πραγματικών υπευθύνων. "Καλούμε τη σημερινή ηγεσία της ΟΑΣΝΗ να μας πουν τι έκαναν μέχρι σήμερα αυτοί και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις για τις ανεκπλήρωτες κυβερνητικές υποσχέσεις" υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι της ΛΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ