Σάββατο 19 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΕΒΑΛ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ
και στη λιπασματοβιομηχανία!

Σοβαρές οι επιπτώσεις, όχι μόνο στην οικονομία των συγκεκριμένων περιοχών, που ήδη δοκιμάζονται από την ανεργία, αλλά και στην αγροτική οικονομία της χώρας

"Ταφόπλακα" και στην Ελληνική Λιπασματοβιομηχανία είναι έτοιμη να βάλει τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Στο τέλος του Ιούλη σταματά η λειτουργία της ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαϊδα, σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε προχτές το βράδυ σε σύσκεψη υπό την υπουργό Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου και από τον Οκτώβρη η επιχείρηση τίθεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Στο δρόμο της ανεργίας, με τα συνήθη "ειδικά" προγράμματα, θα πεταχτούν από τον Οκτώβρη οι 240 εργαζόμενοι.

Ηδη, όμως, έχει αποφασιστεί και ανακοινωθεί από τον νομάρχη, καθώς και από το υπουργείο Ανάπτυξης, το τέλος των Λιπασμάτων Δραπετσώνας το πολύ σ' ένα χρόνο, ανεβάζοντας στους 700 - μαζί με της ΑΕΒΑΛ - τους υπό απόλυση εργαζόμενους!

Το κλείσιμο των δύο πιο πάνω βασικών μονάδων λιπασματοβιομηχανίας, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, όχι μόνο στην οικονομία δύο περιοχών που δοκιμάζονται από την ανεργία, αλλά και στην αγροτική οικονομία,αφού θα τινάξει σε ακόμα πιο δυσθεώρητα ύψη την τιμή των λιπασμάτων και θα επηρεάσει σοβαρά το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ