Σάββατο 19 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Ζητάνε το χώρο στο Γουδί

Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την παραχώρηση του πάρκου στο Γουδί, έκτασης 960 στρεμμάτων, σε ιδιώτες και τη μελλοντική του τσιμεντοποίηση, δηλώνουν κάτοικοι και Δήμος Ζωγράφου, ζητώντας να παραχωρηθεί στους Δήμους Ζωγράφου και Αθήνας, ώστε να μετατραπεί σε υπερτοπικής σημασίας χώρο πρασίνου.

Κάτοικοι και Δήμος Ζωγράφου έχουν αναστατωθεί μετά από σχέδια που έχουν δημοσιευτεί και λένε ότι ο Δήμος Αθηναίων και το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ συζητάνε την παραχώρηση του χώρου στην ΠΑΕ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, για να κατασκευάσει γήπεδο ποδοσφαίρου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, στη συνεδρίασή του στις 3 Ιούλη, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την άμεση απόδοση του χώρου στους Δήμους Ζωγράφου και Αθήνας, προκειμένου να μετατραπεί σε έναν υπερτοπικού σημασίας πνεύμονα πρασίνου. Ακόμη αποφάσισε να καλέσει όλα τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να πάρουν θέση και να διαψεύσουν οποιαδήποτε σχέδια μεταφοράς του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί. Επίσης διαμαρτύρεται έντονα για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος παραχώρησης του συνόλου της έκτασης στους Δήμους Ζωγράφου και Αθήνας, όπως προβλέπει ο νόμος 732/77. Την παραχώρηση, δηλαδή, του χώρου στους Δήμους Ζωγράφου και Αθήνας. Τέλος, καλεί το λαό του Ζωγράφου, αλλά και των γύρω δήμων να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να αποτρέψουν με τους αγώνες οποιαδήποτε σχέδιο καταστροφής του μοναδικού ελεύθερου χώρου πρασίνου για ολόκληρη την Αθήνα.

Την απαίτηση να διαμορφωθεί ο χώρος στο Γουδί σε ενιαίο χώρο - πάρκο πρασίνου σύμφωνα με το νόμο 732/77 ζητάνε με υπογραφές που έχουν ξεκινήσει να μαζεύουν κάτοικοι του Γουδιού και του Δήμου Ζωγράφου, οι οποίες θα κατατεθούν στα Δημοτικά Συμβούλια Αθήνας, Ζωγράφου και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας. Οι κάτοικοι, στο κείμενο των υπογραφών, ζητάνε ακόμα να σταματήσει ο τεμαχισμός και η τσιμεντοποίηση των 960 στρεμμάτων του χώρου. Να απομακρυνθεί το στρατόπεδο και οι εγκαταστάσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΡΤ. Τέλος, να γίνει ενιαίος διαδημοτικός οργανισμός διαχείρισης του πάρκου.

Τα αιτήματα των κατοίκων που συλλέγουν υπογραφές στηρίζει και η "Δημοτική Πρωτοβουλία" (ΔΠ) Ζωγράφου. Με ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί το λαό της περιοχής να ενεργοποιηθεί και να αγωνιστεί για να γίνει ο χώρος ενιαίο πάρκο πρασίνου. Στην ανακοίνωση, η ΔΠ τονίζει ακόμη ότι είναι ζωτικά αναγκαίο, ο χώρος των 960 στρεμμάτων να γίνει ενιαίο πάρκο ενδοαστικού πρασίνου. "Είναι λαϊκή η προσδοκία και απαίτηση να γίνει ένας δεύτερος εθνικός κήπος. Να συνδυάζει κατά 10% αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και κατά 90% να είναι πνεύμονας πρασίνου, όπως προβλέπει ο νόμος 732/77, ο οποίος τσαλακώνεται και τσαλαπατιέται", επισημαίνει η ΔΠ.

Η ΔΠ καταλήγοντας, στην ανακοίνωση, επισημαίνει ότι "μεγαλόσχημοι παράγοντες προωθούν την τσιμεντοποίηση και τον τεμαχισμό του χώρου, εν μέσω ανταγωνισμών για το ποιος όμιλος επιχειρηματικών συμφερόντων θα επιβληθεί. Κυκλοφορούν "προτάσεις", "σχέδια επί σχεδίων" στις πλάτες της λαϊκής ανάγκης και απαίτησης για πάρκο πρασίνου, πνεύμονα για όλο το Λεκανοπέδιο, ανοιχτό στο λαό, που αγκομαχά στο καυσαέριο και το τσιμέντο. Κυκλοφορούν δημοσιεύματα για γήπεδο, συνεδριακό κέντρο, μέγα - πάρκινγκ, μουσείο μοντέρνας τέχνης, αύξηση συντελεστών δόμησης, για να καλλωπίσουν τα σχέδια τσιμεντοποίησης και την πρακτική του τεμαχισμού, εξαπατώντας εμάς τους κατοίκους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ