Σάββατο 19 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
"Τα οικόπεδα θα γίνουν πράσινο"

Αντιστέκονται οι κάτοικοι της Γούβας στον Πειραιά στα σχέδια της δημοτικής αρχής, που, με τη συνδρομή του ΥΠΕΧΩΔΕ, επιμένει να παραδώσει βορά στο κέρδος ενός ιδιώτη το μοναδικό χώρο στην είσοδο της πόλης που μπορεί να γίνει χώρος πρασίνου. Πρόκειται για τα δύο οικόπεδα επί του 34ου Συντάγματος, στα οποία ο δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης θέλει να κατασκευάσει υπόγειο γκαράζ. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης στις 18/4/97, τροποποιώντας το ρυμοτομικό σχέδιο, επιτρέπει την υλοποίηση του εγκληματικού για το περιβάλλον σχεδίου. Στο μεταξύ, ο δήμαρχος αφήνει τα οικόπεδα να μετατραπούν σε σκουπιδότοπο.

Προχτές οι κάτοικοι διοργάνωσαν συναυλία, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις ενέργειες του δημάρχου και του υπουργού. Να σημειωθεί ότι ο Στ. Λογοθέτης, την παραμονή της εκδήλωσης, έκανε προσπάθειες να την ακυρώσει, αρνούμενος να παραχωρήσει ο δήμος εξέδρα, μικροφωνικές εγκαταστάσεις και καρέκλες. Την επόμενη μέρα, επιτέθηκε στον επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Π. Σαλπέα και στον Κ. Τζατζάνη, που συμπαρίστανται στον αγώνα των κατοίκων, με το επιχείρημα: "Η δογματική επιμονή στη λογική που παραβλέπει τις ανάγκες σε χώρους στάθμευσης, τελικά, εμποδίζει την επίλυση του κυκλοφοριακού"!

"Υπηρέτες της πολιτικής της κερδοσκοπίας που καταστρέφει το περιβάλλον, φρόντισαν να μας δείξουν και σήμερα την παρουσία τους με δύο απαράδεκτα κείμενα. Ενα αυτό του δημάρχου που εξακολουθεί να χαρακτηρίζει σαν χώρο πρασίνου και πλατεία τα εξαμβλωματικά του σχέδια. Το άλλο είναι το Προεδρικό Διάταγμα του κ. Λαλιώτη που είναι παράνομο, γιατί αντίκειται στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο", υπογράμμισε ο Π. Σαλπέας, τονίζοντας: "Ούτε τώρα δε θα τους περάσει. Θα αποκρούσουμε και αυτή την επίθεση. Τα οικόπεδα θα γίνουν πράσινο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ