Σάββατο 19 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με εισιτήριο η διαμονή

Καταργείται η δωρεάν διαμονή των φοιτητών στην κατασκήνωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στη Χαλκιδική. Το ενοίκιο ορίστηκε στις 100 δραχμές. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι το κατοστάρικο, αλλά το γεγονός πως ανοίγει ο δρόμος και μέσα από αυτήν την "ήπια μορφή" για τη μετατροπή της κατασκήνωσης σε κάμπινγκ ιδιωτών.

Με ανακοίνωσή τους, οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας" (ΠΚΣ)Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ πως χρησιμοποιούν παράνομα τη σφραγίδα και το κύρος της ΦΕΑΠΘ, για να μοιράζουν σπιτάκια στην κατασκήνωση, να διαχειρίζονται παράνομα την καντίνα των φοιτητών και να εκπροσωπούν τους φοιτητές στη Διοίκηση της κατασκήνωσης.

Οι ΠΚΣ θυμίζουν πως η κατασκήνωση του ΑΠΘ αποτελεί αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση, όπου οι φοιτητές μπορούν και πρέπει να αποδείξουν ότι δημιουργούν και ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς και όλο το λαό. Καλούν τους φοιτητές που περνούν τις διακοπές τους αυτό το διάστημα στην κατασκήνωση να μη δώσουν συγχωροχάρτι στα "κακώς κείμενα", στις προσπάθειες καταστρατήγησης κεκτημένων δικαιωμάτων και να δημιουργίας τετελεσμένων. Να διεκδικήσουν εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της κατασκήνωσης, με ενίσχυση από τις κρατικές δαπάνες, αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, δωρεάν σίτιση όλες τις μέρες της βδομάδας, πρόσληψη εργαζομένων και άλλου προσωπικού, να περάσει στο πανεπιστήμιο η διαχείριση του μπακάλικου. Τέλος να απαιτήσουν διοικητική επιτροπή, με την ουσιαστική συμμετοχή φοιτητών - εργαζομένων και διαφάνεια στα κονδύλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ