Σάββατο 19 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάτω τα χέρια από τον Λένιν!

Να διώξει τη σορό του Λένιν από το Μαυσωλείο του στην Κόκκινη Πλατεία, επιχειρεί ο Γιέλτσιν. Ο σημερινός, θλιβερός άρχων του Κρεμλίνου ευελπιστεί ότι μ' αυτή την ενέργειά του θα καταφέρει ν' αποβάλλει από την καρδιά του ρώσικου λαού, των άλλων λαών της πρώην ΕΣΣΔ, αλλά και των εργαζομένων ολόκληρης της οικουμένης, την αγάπη και το θαυμασμό τους για τον οργανωτή και καθοδηγητή της πρώτης επιτυχούς σοσιαλιστικής επανάστασης στον κόσμο, για τον ιδρυτή και θεμελιωτή του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους επί Γης. Νομίζει πως θα καταφέρει να σβήσει, με μια μονοκονδυλιά, το τεράστιο έργο του μεγάλου επαναστάτη που άλλαξε τον ρου της ιστορίας και συγκλονίζει και θα συγκλονίζει εσαεί την ανθρωπότητα.

Ο ανόητος "νέος Τσάρος" της Ρωσίας επιχειρεί να σβήσει την ιστορία και ν' αλλοιώσει την εξέλιξή της προς την πρόοδο. Θ' αποτύχει. Οχι μόνο διότι ένα σκουλήκι, αυτός, προσπαθεί να τα βάλει μ' ένα γίγαντα, αλλά κι επειδή πίσω από τον Λένιν στοιχίζονται ο ρώσικος και όλοι οι λαοί του κόσμου. Στοιχίζονται οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΣΣΔ που υψώνουν κίνημα υπεράσπισης του μεγάλου τέκνου της δικής τους πατρίδας και μαζί τους οι εργαζόμενοι όλης της Γης, που τον θεωρούν δικό τους σύμβολο. Ο Λένιν ζει και με το έργο του καθοδηγεί και σήμερα την παγκόσμια εργατική τάξη στον επαναστατικό δρόμο της προς το σοσιαλισμό.

Ο άθλιος Γιέλτσιν "ποντάρει" στην αρωγή των φίλων του - των ιμπεριαλιστών, που ζούσαν πάντα με τ' όνειρο να ξεμπερδέψουν με τον Λένιν και το σοσιαλισμό - αλλά και πάλι δε θα τα καταφέρει. Μπορεί να κατάφερε - με την αμέριστη βοήθεια αυτών των φίλων του - να διαλύσει την ΕΣΣΔ και να εξευτελίσει τη Ρωσία, αλλά δε θα καταφέρει ποτέ να σβήσει το σοσιαλιστικό όραμα, που ο Λένιν μεταλαμπάδευσε στην ανθρωπότητα. Οι λαοί θλίβονται, πονούν, αγωνιούν και οργίζονται για τα σημερινά χάλια της πρώην ΕΣΣΔ. Για τη μετατροπή της ισχυρής σοσιαλιστικής χώρας σε "ρεντίκολο" των ΗΠΑ. Και μόνον το γεγονός ότι ο διαστημικός σταθμός ΜΙΡ έχει εγκαταλειφθεί και αιωρείται χωρίς πυξίδα στο άγνωστο, δείχνει πού οδήγησε τη Ρωσία η σημερινή ηγεσία της. Για να μην αναφερθούμε στην πείνα και την εξαθλίωση που πλήττουν τους λαούς της πρώην ΕΣΣΔ, μετά την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Φέτος γιορτάζουμε την 80ή επέτειο της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, που ξεκίνησε κι έφερε νικηφόρα εις πέρας το ρούσικο προλεταριάτο με επικεφαλής το Κόμμα των μπολσεβίκων και τον Λένιν. Οι εργαζόμενοι, οι λαοί του κόσμου θα τιμήσουν την προσφορά του μεγάλου επαναστάτη στην εργατική τάξη, στην ανθρωπότητα, στην ιστορία. Θα δώσουν τη μεγάλη υπόσχεση ότι ο αγώνας για την επανάσταση και τη σοσιαλιστική κοινωνία θα συνεχίζεται για πάντα και παντού. Και, ταυτόχρονα, θα στείλουν μήνυμα στον "μπουκαδόρο" του Κρεμλίνου πως "θα του κόψουν τα χέρια" αν τολμήσει να πειράξει τη σορό του Λένιν, που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο της εργατικής τάξης και φάρο της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ