Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9 ΜΑΗ 1945 - ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ
Ραντεβού στο Πεδίον του Αρεως

Την Παρασκευή στις 6.30μ.μ. η ΠΕΑΕΑ και οι ΕΑΜογενείς Ενώσεις Εθνικής Αντίστασης, καλούν τα μέλη τους και τους φίλους της Αντίστασης στο γιορτασμό της επετείου

Πέρασαν 52 χρόνια από την ήττα των χιτλερικών φασιστικών δυνάμεων και η ανάμνηση των ηρωικών αγώνων και θυσιών των λαών, με τα 50 εκατομμύρια των νεκρών, παραμένει άσβεστη.

Στην κοσμοϊστορική αυτή Νίκη, σπουδαίο ρόλο διαδραμάτισε ο αγώνας των πατριωτών της Εθνικής μας Αντίστασης. Τιμούμε τους 500 χιλιάδες νεκρούς της πατρίδας μας.

Με βασικό κορμό αυτής της Αντίστασης το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, όπου εμπνευστής, οργανωτής, καθοδηγητής και ο μεγαλύτερος αιμοδότης υπήρξε το ΚΚΕ, δημιουργήθηκε Επος ηρωικό, αντάξιο με αυτό του 1821.

Ο φετινός γιορτασμός της επετείου, ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων και τον νεοφασισμό, πραγματοποιείται την Παρασκευή 9 του Μάη στοΠεδίον του Αρεως (άγαλμα Αθηνάς) στις 6.30 μ.μ.Την εκδήλωση διοργανώνουν:

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ και οι συνεργαζόμενες μ' αυτήν ΕΑΜογενείς Ενώσεις της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΦΕ, ΦΟΙΝΙΚΑΣ, ΚΑΕ, ΠΕΣΑΘΕΑ, ΠΕΕΠΠ, ΠΣΑΜΑ, ΠΕΑΥΕΑ, ΠΕΑΤΑΘ, ΠΕΑΤΕΑ, ΠΣΑΥΠΑ, Σύλλογος Αι/νων Αντιστασιακών και καλούν τα μέλη τους, τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης και όλους τους Ελληνες πατριώτες να συμμετάσχουν στο γιορτασμό.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θ' αρχίσει στις 6.30μ.μ. με κεντρική ομιλία που θα γίνει από τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΑΕΑ Νίκανδρο Κεπέση.Θα επακολουθήσει η ανάγνωση ψηφίσματος, προς έγκριση, από τους παραβρισκόμενους. Το β μέρος του προγράμματος θα είναι αφιερωμένο σε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

  • Το Παράρτημα Αμαρουσίου της ΠΕΑΕΑ καλεί τα μέλη του και τους φίλους της Αντίστασης, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση και δρομολογεί πούλμαν για το σκοπό αυτό, που ξεκινά από τα γραφεία του (Μιλτιάδου 4) στις 5.30 μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ