Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσφυγή ΣΚΑΪ για... ανασφάλιστους!

ΕΔΟΕΑΠ: Ο ιδιοκτήτης του σταθμού ζητάει κατάργηση του αγγελιόσημου που, όμως, δεν πληρώνει...

"Ο ΣΚΑΪ ουδέποτε κατέβαλε ή καταβάλει αγγελιόσημο εξ ιδίων. Μέχρι την 31.12.95 απλώς μεσολαβούσε - όπως και τα λοιπά ΜΜΕ - για την είσπραξη του αγγελιόσημου, το οποίο έπρεπε να αποδίδει στους δικαιούχους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Από 1.1.96 ούτε καν μεσολαβούν οι σταθμοί, αφού το αγγελιόσημο καταβάλλεται στις Τράπεζες απευθείας από τους κατά νόμο υπόχρεους (διαφημιζόμενους και διαφημιστές)".

Τα παραπάνω διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ο ΕΔΟΕΑΠ (Επικουρικό Ταμείο των εργαζομένων στα ΜΜΕ) απαντώντας στους ισχυρισμούς που πρόβαλε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γ. Αλαφούζος, με ανακοίνωσή του, ότι τάχα πληρώνει δισεκατομμύρια δραχμές το αγγελιόσημο στα Ασφαλιστικά Ταμεία!

Ο ιδιοκτήτης του Ραδιοτηλεοπτικού ΣΚΑΪ για να δικαιολογήσει την προσφυγή του στην Κομισιόν, με την οποία ζητά την κατάργηση του αγγελιόσημου, επικαλείται το απαράδεκτο γεγονός ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι, νέοι κυρίως δημοσιογράφοι, που εργάζονται στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς - και στο ΣΚΑΪ - μένουν ανασφάλιστοι με ευθύνη της κυβέρνησης! Ετσι, απευθυνόμενος στην ΕΣΗΕΑ - αντί στην κυβέρνηση που αρνείται να καλύψει νομοθετικά το ζήτημα της ασφάλισης των εργαζομένων στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ... - υποστηρίζει πως ο ΣΚΑΪ πληρώνει, τάχα, δισεκατομμύρια αγγελιόσημο στα Ταμεία των δημοσιογράφων αλλά οι εργαζόμενοι στους Σταθμούς του - όπως δυστυχώς γίνεται και στα άλλα ραδιοτηλεοπτικά μέσα... - δεν είναι ασφαλισμένοι. Κι ενώ αναφέρεται ότι "η ιδιοκτησία του ΣΚΑΪ είναι υπέρ του αγγελιόσημου υπό την προϋπόθεση ότι μ' αυτό καλύπτεται ασφαλιστικά το σύνολο των εργαζομένων στα ηλεκτρονικά μέσα", από την άλλη προσφεύγοντας στην Κομισιόν ζητά την κατάργηση του αγγελιόσημου... Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για τεράστια φορολογία των ιδιωτικών ΜΜΕ - εννοεί με το αγγελιόσημο και τον ειδικό φόρο επί των διαφημίσεων που υποχρεούνται να αποδίδουν στο δημόσιο και τα Ταμεία - για να δικαιολογήσει την προσπάθεια κατάργησης του αγγελιόσημου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ