Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέλαση "καταδρομέων" στα νησιά

Με... φουσκωτά "επέλασαν" αυτή τη φορά οι εθνικιστές "έφεδροι καταδρομείς", οι οποίοι ξεκίνησαν την προηγούμενη βδομάδα από την Αλεξανδρούπολη με φουσκωτές λέμβους και προορισμό τη Σύμη. Μια από τις στάσεις τους ήταν και η Μυτιλήνη όπου έφθασαν το Σάββατο.

Πρόκειται για ενέργεια της "Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών", ομοϊδεάτες των οποίων δημιούργησαν τα επεισόδια στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Το ταξίδι αυτό παρουσιάζεται από τους ίδιους σαν ενέργεια υπέρ των ακριτικών νησιών, στολισμένη με "πατριωτισμούς", όπως καταθέσεις στεφανιών στα νησιά που περνούν, κάτι που έγινε και στη Μυτιλήνη.

Η πατριδοκαπηλία όμως συνδυάζεται και με τις "μπίζνες", αφού το ταξίδι χρηματοδοτείται από γνωστή εταιρία με σκάφη και αν κρίνουμε από το παράδειγμα της Μυτιλήνης και από τους ντόπιους αντιπροσώπους ανάλογων επιχειρηματιών σε κάθε νησί που περνά ο στολίσκος.

Η πρόκληση είναι εξόφθαλμη, αφού ξεπερνά τα όρια ενός επιχειρηματικού δρώμενου, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη οργάνωση αφήνεται ελεύθερη να αρμενίζει σε ευαίσθητες περιοχές, όπως αυτή του Αιγαίου και να προκαλεί τον κόσμο τους, αφού στη Μυτιλήνη άραξαν σε παράταξη τις λέμβους στο πιο κεντρικό σημείο του λιμανιού φορώντας στολές παραλλαγής! Ενέργειας που όπως φαίνεται έχουν και την ανοχή των τοπικών πολιτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ