Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προπομπός αντιλαϊκών μέτρων

Το ρόλο του, ως βασικό στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής, δικαιολογεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας με τη χτεσινή συνέντευξή του στα "Νέα". Οι παρεμβάσεις του σηματοδοτούν και "προκαταλαμβάνουν" τις κυβερνητικές αποφάσεις, τουλάχιστον σε δύο τομείς: Το ασφαλιστικό και τη λήψη έκτακτων μέτρων για τον προϋπολογισμό. Οσον αφορά το πρώτο διαπιστώνει, ως άτεγκτος τεχνοκράτης και αδιαφορώντας για τις αιτίες, ότι το 1996 το συνολικό έλλειμμα των επτά μεγαλύτερων Ταμείων πλησίασε το 1 τρισ. δρχ. και επισείει την απειλή ότι τα χρήματα για την καταβολή των συντάξεων δεν αρκούν, προκειμένου να πιέσει στη λήψη άμεσων μέτρων. Εννοείται στην κατεύθυνση που υποδεικνύει το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ κλπ.

Σε σχέση με τις δημοσιονομικές εξελίξεις, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι δε θα υπάρξουν "διορθωτικά" μέτρα για τον προϋπολογισμό, ο κ. Παπαδήμος το θεωρεί λογικό να ληφθούν τέτοια μέτρα και μάλιστα υποδεικνύει την "ανάγκη περικοπής" των κοινωνικών δαπανών, των δαπανών προσωπικού και τη μείωση στις δαπάνες για επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις.

Ετσι, όποιοι αμφέβαλαν για το ποια αντιλαϊκά μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση Σημίτη, με τη συνέντευξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, έχουν μπροστά τους ένα πρώτο αλλά σαφές πανόραμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ