Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Τιμούν τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές

Η εκτέλεση των 200 κομμουνιστών - πατριωτών την Πρωτομαγιά του 1944, από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής, σηματοδοτεί μια από τις τραγικότερες αλλά και ηρωικότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, από το Δήμο Καισαριανής, προς τιμή των 200 εκτελεσμένων στο Σκοπευτήριο, αρχίζουν από αύριο Πέμπτη 8 - 5 - 97 και θα κορυφωθούν την Κυριακή 11 - 5 - 97 στις 10.00 π.μ. με πορεία από το παλιό Δημαρχείο (Υμηττού 57 και Πρ. Σκοπευτηρίου) προς το Σκοπευτήριο, όπου θ' ακολουθήσουν ομιλία του δημάρχου της πόλης, χαιρετισμός αντιστασιακών οργανώσεων, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφανιών.

  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής της ΠΕΑΕΑ, καλεί όλα τα Παραρτήματα που ανήκουν σ' αυτή, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση (με τα λάβαρά τους).
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά της ΠΕΑΕΑ, καλεί τα παρ/τα ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ,να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.
  • Η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων - Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΣΑΘΕΑ),καλεί τους αναπήρους.

Πούλμαν δρομολογούν τα παρακάτω παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ για την εκδήλωση:

  • ΠΕΙΡΑΙΑ,από Αγία Τριάδα στις 8.45 π.μ..Επίσης από Πλατεία Ελευθερίας ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ και πλατεία Δημαρχείου ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.
  • Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ από Αγιά Μαρίνα στις 8.30 π.μ. και από Εθνική Τράπεζα στις 8.45 π.μ..Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 25.25.184 και 25.16.530. Η μετάβαση δωρεάν.
  • ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ από την πλατεία Χαλανδρίου στις 9. π.μ. και από πλ. Χίου (Κάτω Χαλάνδρι) στις 9.15 π.μ..
  • ΙΛΙΟΥ (Ν. ΛΙΟΣΙΩΝ),από το Δημαρχείο της πόλης, στις 9.30 π.μ..Μετάβαση δωρεάν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ