Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
304 ΠΕΒ
Θα συνεχιστεί η πολιτική της συρρίκνωσης;

Ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ, για το μέλλον του εργοστασίου ανακατασκευής τεθωρακισμένων

"Πακέτο" δύο ερωτήσεων, προς την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Βαγγέλης Μπούτας και Αχιλλέας Κανταρτζής, σχετικά με το μέλλον που προδιαγράφει η κυβερνητική πολιτική για το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (ΠΕΒ), που βρίσκεται στο Νομό Μαγνησίας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, όσον αφορά την επιχορήγηση του εργοστασίου που ιδρύθηκε το 1972, σημειώνουν πως "μια επένδυση πάνω από 70 δισεκατομμύρια δραχμές σε πάγια στοιχεία, με εγκαταστάσεις και υψηλή τεχνολογία, δεν είναι δυνατόν να συντηρηθεί ικανοποιητικά, όταν μόνο το 5 τοις χιλίοις του προϋπολογισμού του δίνεται για το σκοπό αυτό. Η μικρή επιχορήγηση για τη συντήρηση του εργοστασίου δε θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο στη θετική συμβολή της μαχητικής ισχύος και ετοιμότητας του στρατού μας". Μάλιστα, απευθύνεται Ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Αμυνας σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει "ώστε να λυθούν τα προβλήματα συντήρησης τόσο των κτιρίων, όσο και του μηχανολογικού και ηλεκτρομηχανικού υλικού του εργοστασίου".

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο θέμα της πολιτικής που ακολουθείται σε σχέση με το προσωπικό του εργοστασίου. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται "η μείωση του πολιτικού, επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και θα ενταθεί και άλλο ενόψει της αποχώρησης εξειδικευμένων υπαλλήλων, λόγω συνταξιοδότησης έως το τέλος του 1997. Να σημειωθεί ότι οι τελευταίες προσλήψεις στο εργοστάσιο έγιναν το 1980. Ενα εργοστάσιο συντήρησης και ανακατασκευής όλων των τύπων αρμάτων μάχης των τεθωρακισμένων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης και του προσωπικού, κινδυνεύει να χάσει την αποτελεσματικότητά του, αφού η εμπειρία και η τεχνική που διαθέτει το πολιτικό προσωπικό χάνεται, μια και δεν υπάρχουν αντικαταστάτες, συνεχιστές του πολύ σημαντικού έργου που επιτελεί. Είναι γνωστό ότι η κάλυψη των κενών γίνεται από εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης (ΕΠΥ) με αρκετά κενά, χωρίς να εξασφαλίζεται η συνέχεια, ενώ μ' αυτόν τον τρόπο και το οικονομικό κόστος είναι μεγαλύτερο από ό,τι αν η κυβέρνηση προχωρούσε στην πρόσληψη πολιτικού προσωπικού.

Οι ερωτώντες βουλευτές του ΚΚΕ καλούν την ηγεσία του ΥΕΘΑ να δώσει σαφείς απαντήσεις σχετικά με το αν προτίθεται να "προχωρήσει στην πρόσληψη του απαραίτητου πολιτικού προσωπικού και τι μέτρα προτίθεται να πάρει, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία και τη συνέχιση της πολύτιμης συνεισφοράς του εργοστασίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ