Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβερνητική πρόσκληση επιδιαιτησίας

Οπως αποκάλυψε χτες ο "Ρ", η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την παραπομπή των ελληνοτουρκικών διαφορών σε ένα "ειδικό νομικό όργανο", όπως το ονομάζει, όπου κάποιος τρίτος νομικός, μαζί με έναν Ελληνα και έναν Τούρκο θα εξετάσουν και θα αποφανθούν για τα θέματα που απασχολούν τις δυο πλευρές.

Η παραπάνω πληροφορία δε θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί "βροντωδέστερα", αφού, όταν ρωτήθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απάντησε ότι όντως υφίσταται η πρακτική της ad hoc σύστασης τέτοιων οργάνων, αλλά την κυβέρνηση δεν την απασχολεί το θέμα... τώρα!

Η αποκάλυψη του "Ρ", σε συνδυασμό με την επιβεβαίωσή της από τον Δ. Ρέππα, αναδεικνύουν τους τεράστιους κινδύνους στους οποίους οδηγεί τη χώρα η πολιτική της εξάρτησης. Αυτή η πολιτική, που αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση στους ιμπεριαλιστές για να παίξουν τον "επιδιαιτητικό" τους ρόλο ανάμεσα στις δυο χώρες, συνιστά το πεδίο για την εδραίωση του ρόλου των "συμμάχων" και "εταίρων" στην περιοχή. Ενας ρόλος άκρως επικίνδυνος για τους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, που για δεκαετίες πληρώνουν τις συνέπειες της ιμπεριαλιστικής πρακτικής του "διαίρει και βασίλευε".

Κι όμως, η κυβέρνηση, ανεπίδεκτη κάθε μαθήσεως πέραν του μαθήματος της υποτέλειας, προχωρά ακάθεκτη σε έναν αμερικανόπνευστο "διάλογο", όπου οι "ενδιαφερόμενοι τρίτοι" θα παίξουν με σημαδεμένα χαρτιά, για να κόψουν και ράψουν το Αιγαίο στα μέτρα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ