Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ - ΘΑΣΟΣ
Η Κούβα αντιστέκεται

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κουβανικό λαό, που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα και στη Θάσο.

Παρούσα στις εκδηλώσεις ήταν η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα Αννα Μαρία Γκονζάλες, η οποία μίλησε το Σάββατο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση στην Κούβα, όπου σε συνθήκες απάνθρωπου οικονομικού αποκλεισμού, επί 35 χρόνια από πλευράς ΗΠΑ, ο λαός της αγωνίζεται και προοδεύει. Η Κούβα αντιστέκεται και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, δίνοντας αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα. Η Αννα Μαρία Γκονζάλες αναφέρθηκε στα μεγάλα βήματα ανάπτυξης των τελευταίων κρίσιμων χρόνων στην Κούβα, όπως η τουριστική ανάπτυξη, τα μεγάλα επιτεύγματα στην Ιατρική και τη Βιοτεχνολογία. Ακόμα αναφέρθηκε στα σημαντικά γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν τη χρονιά αυτή, όπως είναι το 5ο Συνέδριο του ΚΚ Κούβας, το Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίας και Φοιτητών και οι εκλογές στην Κούβα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η πρέσβειρα της Κούβας συναντήθηκε με τον δήμαρχο και τον νομάρχη Καβάλας. Την Κυριακή συναντήθηκε με τον πρόεδρο Λιμεναρίων Θάσου, όπου έγινε μια πολύ πετυχημένη βραδιά ελληνοκουβανικής φιλίας μετά από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου "Το Κάστρο". Ανάλογη εκδήλωση έγινε και στην Καλλιράχη Θάσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ